Γιάννενα: Ζητούμενο είναι η αναβάθμιση δημοσίων χώρων στα Γιάννενα Γιάννενα: Ζητούμενο είναι η αναβάθμιση δημοσίων χώρων στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ζητούμενο είναι η αναβάθμιση δημοσίων χώρων στα Γιάννενα

Γιάννενα: Ζητούμενο είναι η αναβάθμιση δημοσίων χώρων στα Γιάννενα

Ζωή» και κίνηση αποκτά και πάλι, μετά από καιρό, το Πάρκο Λιθαρίτσια, ένας από τους ωραιότερους χώρους πρασίνου στα Γιάννενα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παραμένει αναξιοποίητος. 

Ωστόσο, αυτό θα είναι προσωρινό και συγκεκριμένα για ένα μόνο διήμερο, καθώς στους χώρους του Πάρκου θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ανθοκομική έκθεση την οποία διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων.


Κεντρικό σύνθημα της έκθεσης είναι «αλλάξτε διάθεση, γεμίστε την πόλη λουλούδια» και πέρα από την παρουσίαση φυτών, το πρόγραμμά της περιλαμβάνει και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά.


Στόχος η αναβάθμιση
Το τμήμα πρασίνου του Δήμου έχει θέσει στόχο την αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την καλλιέργεια αισθήματος σεβασμού απέναντί του με τη φύτευση λουλουδιών, τόνισε χθες η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ελένη Βασιλείου με αφορμή τη διοργάνωση της ανθοκομικής έκθεσης.


«Είναι ένα ευτυχές γεγονός ότι η έκθεση συμπίπτει με τη γιορτή της μητέρας και καλούμε τους Γιαννιώτες να την επισκεφτούν», τόνισε η κ. Βασιλείου και πρόσθεσε: «Καλούμε όλους τους συμπολίτες να προστατεύουν τους δημόσιους χώρους προάγοντας την αισθητική και τον πολιτισμό. 


Για εμάς είναι πολύ σημαντικό και για να ζήσουμε σε μια πιο όμορφη και αισθητικά αναβαθμισμένη πόλη πρέπει να φροντίζουμε τους δημοσίους χώρους και το πράσινο».

Πλούσιο πρόγραμμα
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ιωαννίνων Αλέγκρα Μάτσα αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στο πρόγραμμα της έκθεσης η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ., σημειώνοντας ότι εκτός από έκθεση λουλουδιών θα υπάρχουν κι άλλες δράσεις, κυρίως εκπαιδευτικές για παιδιά όπως ο κυτταρόκηπος ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου όπου προσομοιάζει το κύτταρο του ανθρώπου με ένα κήπο. 


Η παρουσίαση θα γίνει αύριο, Σάββατο, από τις 12 μ. μέχρι τις 2 μ.μ. από τις καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άννα Μπατιστάτου, Μαρίκα Σύρου και Λίνα Παππά. 

Στην εκδήλωση, τέλος, συμμετέχει, όπως έκανε γνωστό η κ. Μάτσα, το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιωαννίνων με τις ειδικές καλλιέργειές του τις οποίες θα εκθέσει στο κοινό.


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ζητούμενο είναι η αναβάθμιση δημοσίων χώρων στα Γιάννενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7421308751738545429
Σχόλια
item