Γιάννενα: Ανάγκη για αναβάθμιση του αεροδρομίου Γιάννενα: Ανάγκη για αναβάθμιση του αεροδρομίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανάγκη για αναβάθμιση του αεροδρομίου

Γιάννενα: Ανάγκη για αναβάθμιση του αεροδρομίου

Το θέμα της έναρξης νέων πτήσεων από τα Γιάννενα, αλλά και της αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της αεροπορικής εταιρίας TUS M. Weinstein με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Νίκο Γκόλα.

Ο κ. Weinstein επαναβεβαίωσε την πρόθεση απευθείας σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ισραήλ, με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, καθώς και το ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για σύνδεση της πόλης με τη Γερμανία, θέτοντας, ωστόσο, την ανάγκη βελτίωσης των επίγειων υποδομών. 

Όπως έκανε γνωστό, τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο, από τους οποίους θα ζητήσει να εργαστούν στην κατεύθυνση αναβάθμισης των υποδομών του αεροδρομίου. 

«Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων χρειάζεται εργασίες αναβάθμισης, προκείμενου να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. Είμαι σίγουρος ότι περιφερειάρχης και δήμαρχος θα κάνουν ό,τι μπορούν στην κατεύθυνση αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν διάφορα ζητήματα, που αφορούν την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων τόσο με την Κύπρο όσο και με άλλους προορισμούς του εξωτερικού. «Είναι μεγάλη μου χαρά που θα ανακαλύψω τα Γιάννενα. 
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι πτήσεις από τη Λάρνακα πηγαίνουν πολύ καλά και ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον δήμο Ιωαννιτών και την περιφέρεια για την καθιέρωση κι άλλων πτήσεων από το Ισραήλ και τη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Weinstein, κάνοντας γνωστό ότι η TUS είναι έτοιμη να προχωρήσει στη δρομολόγηση κι αυτών των πτήσεων δύο φορές την εβδομάδα. «Έχω εμπιστοσύνη στον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο. 
Έχουμε αναπτύξει μια άριστη σχέση και με τον κ. Γκόλα και διαπιστώνω καθημερινά το πάθος τους για την αναβάθμιση της περιοχής τους», κατέληξε.
Από την πλευρά του, ο κ. Γκόλας αναφέρθηκε, επίσης, στην πολύ καλή συνεργασία με την TUS, ενώ στάθηκε και στις διεργασίες, προκείμενου να ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις από τη Γερμανία προς τα Γιάννενα.
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε δύο εναλλακτικές, είτε τη σύνδεση με τη Φρανκφούρτη, είτε με το Ντίσελντορφ, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, καθώς, κατά την επίσκεψή μας στο Βούπερταλ την περασμένη εβδομάδα, διαπιστώσαμε την επιθυμία των ομογενών να ξεκινήσει η πτήση αυτή άμεσα», σημείωσε ο κ. Γκόλας, για να προσθέσει: «Σύμμαχος μας στην προσπάθεια είναι και ο δήμαρχος του Schwerte Δημήτρης Αξούργος. 
Σε επικοινωνία μας, μου μετέφερε τη βούληση των δημάρχων της περιοχής του Ντίσελντορφ να στηρίξουν στην πράξη την καθιέρωση της πτήσης αυτής, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι και για τους ίδιους. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα».
Ο κ. Γκόλας υπογράμμισε ότι στο πρόσωπο του κ. Weinstein και της TUS ο δήμος Ιωαννιτών έχει βρει έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια να βάλει τα Γιάννενα στον διεθνή τουριστικό χάρτη. «Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κ. Weinstein μου μετέφερε την επιθυμία του να καταστήσει τα Γιάννενα κόμβο για προορισμούς του εξωτερικού, κάτι που συνάδει με το όραμα μας για την περιοχή, για το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά», κατέληξε.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανάγκη για αναβάθμιση του αεροδρομίου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2515141465122601844
Σχόλια
item