Γιάννενα: Χοροί της παράδοσης από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Γιάννενα: Χοροί της παράδοσης από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Χοροί της παράδοσης από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων

Γιάννενα: Χοροί της παράδοσης από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων
Μια από τις πιο μεστές και ποιοτικές στιγμές της 34χρονης ιστορίας του, απετέλεσε η 20η Ετήσια Θεματική Μουσικοχορευτική Παραγωγή του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. 250 χορευτές κάθε ηλικίας, σε προγράμματα με υψηλό βαθμό δυσκολίας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αντεπεξήλθαν στην σύνθετη δομή της εκδήλωσης. 
Η κατάμεστη αίθουσα και το θερμό χειροκρότημα των γονιών και φίλων του Λαϊκού Πολιτισμού ήταν η αξέχαστη ανταμοιβή τους για την μακρόχρονη προσπάθεια που έκαναν ώστε να αφομοιώσουν διδακτικά και να αποδώσουν σκηνικά ένα πρόγραμμα με χορούς, τραγούδια από τους ίδιους σε όλα τα Τμήματα και δρώμενα επί σκηνής.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κώστας Γκόγκος, ο οποίος εξήρε την δουλειά που γίνεται στο Τμήμα και τόνισε ότι, εκ του αποτελέσματος από την πορεία του Τμήματος,  πιστοποιείται ότι μέσα από επαγγελματικές και τεκμηριωμένες διαδικασίες λειτουργίας ανάλογων φορέων και δομών μπορούν οι μαθητές-χορευτές να αντλήσουν μέρος των απαραίτητων πολιτιστικών στοιχείων που θα κάνουν πιο δημιουργική και ποιοτική την πορεία τους στην κοινωνία. 
Αυτό που είναι και ο πρώτιστος στόχος του Συγκροτήματος και του Πνευματικού Κέντρου. Την ευθύνη διδασκαλίας και σκηνικής παρουσίασης είχαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης, ενώ την μουσική συνοδεία οι κκ Κώστας Βέρδης (κλαρίνο), Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι), Βασίλης Τσίκας (λαούτο), Διαμαντής Παπαναστασίου (κρουστά), Φώτης Καραμπάς (βιολί), Γιώργος Μέλλος (καβάλι) και Γιάννης Λίτος (ακορντεόν).
vimanews.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Χοροί της παράδοσης από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8485189903948650146
Σχόλια
item