Θεσπρωτία: Ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση στα σχολεία του Δήμου Σουλίου (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση στα σχολεία του Δήμου Σουλίου (+ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση στα σχολεία του Δήμου Σουλίου (+ΦΩΤΟ)

                                    Θεσπρωτία: Ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση στα σχολεία του Δήμου Σουλίου (+ΦΩΤΟ)
Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ «Αρωγή» πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση στα σχολεία του Δήμου Σουλίου.
Οι εκπαιδεύτριες των ΚΔΑΠ κα.Πατσιούρα Μαρία και κα.Σιαστάθη Ειρήνη συνοδευόμενες από τους αντιδημάρχους κ.Παππά Παναγιώτη και κ.Ντρίτσο Χρήστο αλλα και τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Αρωγη κ.Γώγο Ιωάννη ολοκληρωσαν τις επισκέψεις στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Σουλίου και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης και πρότρεψαν όλους τους μαθητές να υιοθετήσουν αυτή τη χρήσιμη συνήθεια!
Μοιράστηκε σε όλους η μπλέ σακούλα της ανακύκλωσης και τους ανατέθηκε η διπλή αποστολή να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στην οικογένεια και στους φίλους τους καθώς και ο στόχος της συλλογής πλαστικών πωμάτων στο σχολείο τους! 
Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση και συμμετείχαν ενεργά θέτοντας πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις αλλά και προβληματισμούς.
Ο σκοπός της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης επετεύχθη καθώς ο «σπόρος» της ανακύκλωσης φυτεύτηκε στην καρδιά τους, απομένει μόνο να τον καλλιεργήσουμε για να αποφέρει καρπούς!
Η ανακύκλωση είναι αναγκαία για μας και τα παιδιά μας. Τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν από νωρίς τις ευθύνες που έχουν για την ποιότητα του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση για την ποιότητα ζωής. 
Όλοι μας είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αναλάβουμε δράση και ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά, για να υπάρξει λύση στα μελλοντικά περιβαλλοντικά προβλήματα
Η ανακύκλωση είναι εξοικονόμηση πόρων, είναι ανάσα για τον πλανήτη, που επιβαρύνεται κατ’ εξακολούθηση, είναι πράξη αγάπης για τον εαυτό μας αλλά και δείγμα πολιτισμού!

Ας πράξουμε τα δέοντα


Epirusblog Gr
5 of 5
                                    
Θεσπρωτία: Ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση στα σχολεία του Δήμου Σουλίου (+ΦΩΤΟ)
Epirusblog Gr
5 of 5
                                    
Ήγουμενίτσα 6731975017691691281
Σχόλια
item