Γιάννενα: «Εμφύλιος» στον Ερυθρό Σταυρό

Γιάννενα: «Εμφύλιος» στον Ερυθρό Σταυρό

Κλυδωνισμούς στο περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκαλεί η «εντολή» της κεντρικής διοίκησης για επαναφορά ορισμένων εκ των παλιών μελών στο διοικητικό συμβούλιο.

Η επιστολή του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου, με την οποία θεωρεί αναγκαία την επιστροφή στην ενεργό δράση όλων των ερυθροσταυριτών ενόψει των εκλογών, που έχουν δρομολογηθεί για την Κυριακή 3 Ιουνίου, αφορά ουσιαστικά την τελευταία πρόεδρο Μάρθα Παπαδοπούλου.

Η ενέργεια αυτή οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων Νίκο Γερασιμίδη, ο οποίος, σε επιστολή του, σημειώνει: «Σας έχω αποστείλει για πολλοστή φορά τον φάκελο των παραιτήσεων των παλαιών μελών του διοικητικού συμβουλίου, των αναφορών- καταγγελιών των εργαζομένων, των εφοριών των σωμάτων Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και των οικονομικών εκκρεμοτήτων, που παρέλαβα από ένα ακέφαλο περιφερειακό τμήμα. 


Δυστυχώς σε όλα αυτά κωφεύσατε χάριν ανίερων συμμαχιών, που σχηματίστηκαν, και προσπαθείτε με επιτυχία να φέρετε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο αμαρτωλό παρελθόν. Οι μεθοδεύσεις, που ακολουθούνται από το νέο διοικητικό συμβούλιο, σίγουρα δε συνάδουν με τα ιδεώδη και τις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος».

Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρχει παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου, καθώς, σε απάντηση που συνυπογράφουν, εκτός από τον Ν. Γερασιμίδη, όλα τα μέλη του Δ.Σ., δηλώνεται η διάθεσή τους να παραδώσουν με έγγραφη, τυπική και σύννομη διαδικασίας όλες τις θέσεις τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα ορίσει το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα εκλεγεί στις 3 Ιουνίου.


Στην απαντητική τους επιστολή, γίνεται λόγος για επιχείρηση μιας ιδιότυπης και μη σύννομης «αποκατάστασης» της τέως προέδρου Μάρθας Παπαδοπούλου, αγνοώντας ότι είχε υποβάλει πολλούς μήνες πριν την παραίτησή της, συνεπώς δεν πρόκειται περί αποκατάστασης, αλλά περί νέου διορισμού.


Επίσης, καταλογίζεται στον προσωρινό πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ότι επιχειρεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ. του περιφερειακού τμήματος, ζητώντας από την κ. Παπαδοπούλου την αξιοποίηση κάποιων εκ των μελών (Ν. Γερασιμίδης, Π. Σκαπινάκης και Μ. Μούλια) και όχι του συνόλου του Δ.Σ., θίγοντας βάναυσα την αξιοπρέπειά τους.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Εμφύλιος» στον Ερυθρό Σταυρό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4356009434072016945
item