Γιάννενα: Νέοι αξονικοί σε Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα» Γιάννενα: Νέοι αξονικοί σε Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Νέοι αξονικοί σε Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα»

Γιάννενα: Νέοι αξονικοί σε Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα»

Νέους αξονικούς τομογράφους πρόκειται να αποκτήσουν τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, μαζί με 17 ακόμη νοσοκομεία της χώρας, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία προμήθειάς τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, που δημοσίευσε χθες την περίληψη της προκήρυξη του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού.

Ο αξονικός τομογράφος, που θα εγκατασταθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, θα είναι 64 τομών, ενώ αυτός στο «Χατζηκώστα» 16 τομών.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα προμηθεύσει τα 19 νοσοκομεία με τον εξοπλισμό και όλες τις σχετικές υπηρεσίες (πλήρης και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά, παρελκόμενο εξοπλισμό κλπ.), με αποπληρωμή του τιμήματος σε πέντε έτη και με αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη τη συμβατική περίοδο.

Το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, το οποίο και έχει οριστεί ως αναθέτουσα αρχή, δεσμεύεται για την άμεση ολοκλήρωση της προμήθειας εξοπλισμού ως το τέλος του 2018. 

«Η προσήλωση μας στο δημόσιο σύστημα υγείας και ο στόχος της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης του πλέον παίρνει σάρκα και οστά, αφήνοντας στο παρελθόν την εικόνα διάλυσης των προηγούμενων μνημονιακών χρόνων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέοι αξονικοί σε Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3631745903977685782
Σχόλια
item