Λεβέντης: Θα καταψηφίσω την πρόταση για κατάτμηση της Β' Αθήνας Λεβέντης: Θα καταψηφίσω την πρόταση για κατάτμηση της Β' Αθήνας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λεβέντης: Θα καταψηφίσω την πρόταση για κατάτμηση της Β' Αθήνας

Λεβέντης: Θα καταψηφίσω την πρόταση για κατάτμηση της Β' Αθήνας
«Θα αντιδράσω πολύ έντονα, στη Βουλή, εάν έλθει συμφωνία» ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας για το θέμα της πΓΔΜ.
«Αν περάσει συμφωνία θα είναι προδοσία. Θα δημιουργηθεί ένα δεύτερο κράτος της Τουρκίας στα βόρεια σύνορά μας. Είναι μονομερής υποχώρηση έναντι των εθνικών συμφερόντων» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.
Αναφερόμενος στο θέμα της κατάτμησης της Β' Αθήνας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση γιατί εκτιμά ότι κρύβει κομματικά συμφέροντα και βλάπτει τα μικρά κόμματα.
Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να «σπάσει» τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. 
Όπως τόνισε, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πρόταση, τα μικρά κόμματα δεν θα εκλέγουν βουλευτές από την πρώτη κατανομή και υπάρχει ο κίνδυνος να εκλεγούν βουλευτές και ο πρόεδρος του κόμματος να μην μπορεί να εκλεγεί.
Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε την περίπτωση του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος δεν εξελέγη ως αρχηγός του κόμματος και τη μία έδρα την έλαβε βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής.
Τέλος, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «κρατούνται παράνομα», έκανε λόγο για λάθος της ηγεσίας του στρατού και ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού τους ΓΕΣ. Ξεκαθάρισε, δε, ότι ο κεντρώος χώρος ποτέ δεν παραχώρησε τίποτα που αφορούσε τα εθνικά συμφέροντα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Λεβέντης: Θα καταψηφίσω την πρόταση για κατάτμηση της Β' Αθήνας
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3036668825600880833
Σχόλια
item