Πως θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκόρδου μετά το σουβλάκι

Πως θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκόρδου μετά το σουβλάκι

Λιγουρεύεστε ένα σουβλάκι με τζατζίκι αλλά δεν το γεύεστε καθώς σκέφτεστε τη δυσάρεστη μυρωδιά της επόμενης ημέρας;

Δεν χρειάζεται ανησυχείτε καθόλου για αυτό πλέον… Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο έρχονται να δώσουν τη λύση, που εξασφαλίζει αναπνοή χωρίς την οσμή του σκόρδου.


Η χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου, που δεν υποχωρεί για πολλές ώρες, οφείλεται στην ουσία AMS. Η συγκεκριμένη ουσία, δεν διασπάται κατά την πέψη, με επακόλουθο να απεκκρίνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης. Επίσης, ακόμη και το βούρτσισμα των δοντιών δεν μπορεί να μας απαλλάξει από αυτήν.


Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σέρυλ Μπάρινγκερ, καθηγήτρια και επικεφαλής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου, λέει χαρακτηριστικά: «Το σκόρδο χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς αποτελεί θαυμάσια πηγή μαγνησίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C και σεληνίου, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, και ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου».


«Εντούτοις, η κατανάλωσή του προκαλεί έντονη κακοσμία του στόματος και του σώματος, που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες».


Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων» (JFS), η λύση βρίσκεται στο ψυγείο μας. Συγκεκριμένα, 200 ml γάλα μπορούν να μειώσουν κατά 50% τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που χαρίζουν στο σκόρδο τη χαρακτηριστική γεύση αλλά και μυρωδιά του.


Μάλιστα, τη μεγαλύτερη απόδοση εναντίον της μυρωδιάς του σκόρδου έχει το πλήρες γάλα, καθώς ομάδα εθελοντών που έτρωγαν σκόρδα παρουσίασαν με τη βοήθειά του μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα της AMS στην αναπνοή τους απ’ ό,τι όταν έπιναν άπαχο ή ημιαποβουτυρωμένο.


Ωστόσο, η μέγιστη «αντι-σκορδική» προστασία επιτυγχάνεται όταν το γάλα όταν καταναλώνεται μαζί με το φαγητό και όχι εκ των υστέρων.
epirusblog.gr
5 of 5
Πως θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκόρδου μετά το σουβλάκι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8017091646001656086
item