Γιάννενα: Υπ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Πιλοτική καταγραφή του αριθμού των αστέγων και στο Δ. Ιωαννιτών

Γιάννενα: Υπ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Πιλοτική καταγραφή του αριθμού των αστέγων και στο Δ. Ιωαννιτών
Να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το ομιχλώδες τοπίο όσον αφορά την ένταση του προβλήματος της έλλειψης στέγης, αναμένεται η πιλοτική καταγραφή του αριθμού των αστέγων σε έξι μεγάλους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Πόσοι είναι αυτοί που ζουν στον δρόμο; Πόσοι σε δομές; Πόσοι είναι εκείνοι που βρίσκονται σε επισφάλεια στέγης; Τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι αρκετά αλλά αποσπασματικά, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες για κεντρική, «ολιστική» αντιμετώπιση του φαινομένου.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ανάμεσα στους φορείς που ασχολούνται με την αστεγία. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τόσο του Υπουργείου Εργασίας όσο και του υπουργείου Υγείας, δείχνουν διάθεση στενής συνεργασίας με τους φορείς και τις οργανώσεις που έχουν δράση στο πεδίο.
Η πιλοτική καταγραφή πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου «Δημιουργία Εργαλείων και Ορισμός Διαδικασιών για την καταγραφή των Αστέγων» συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ – ΕΠΜΔΤ, που υλοποιεί το Υπουργείο, με στόχο τη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης και καταγραφής του πληθυσμού των αστέγων που διαβιούν στο δρόμο και εξυπηρετούνται από δομές παροχής υπηρεσιών προς τους αστέγους.
Η πιλοτική καταγραφή θα γίνει με βάση τη μεθοδολογία που έχει επεξεργαστεί η Ομάδα Εργασίας του Έργου σε εθνικό επίπεδο, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου. 
Ο τρόπος διενέργειας της καταγραφής θα είναι με συνέντευξη, όπου τα στοιχεία θα αποτυπώνονται ηλεκτρονικά σε εφαρμογή, μέσω τηλεφωνικής συσκευής και θα αποστέλλονται απευθείας στην ΗΔΙΚΑ.
proinanea.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Υπ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Πιλοτική καταγραφή του αριθμού των αστέγων και στο Δ. Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7634860026879923345
item