Πρέβεζα: ΚΑΝΑΛΑΚΙ - Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα με τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

Πρέβεζα: ΚΑΝΑΛΑΚΙ - Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα με τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου το απόγευμα , στο Καναλάκι , η προγραμματισμένη ημερίδα με τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» με κεντρικό ομιλητή τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο, Γεώργιο Παπαπροδρόμου.




Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου και της Σχολικής Συμβούλου 3ης Εκ/κής Περιφέρειας Πρέβεζας κ. Σοφίας Πασσά , σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας .


Την εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου Καναλακίου , παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς οι οποίοι ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο καθώς και για τις τεχνικές που πρέπει να ακολουθούν προκειμένου να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του διαδικτύου με ασφάλεια.


Ο Διευθυντής της Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαπροδρόμου κατά την διάρκεια της παρουσίασης του έθιξε επιμέρους ζητήματα που αφορούσαν:
-την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
-τις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
-τα αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
-το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η
πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες τον κυβερνοπόλεμο και την ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων.
-την καμπάνια ενημέρωσης «SAY NO» της EUROPOL.


Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν : Η Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Χρήστος Μπόχτης, η Σχολική Συμβούλος 3ης Εκ/κής Περιφέρειας Πρέβεζας κ. Σοφία Πασσά, ο Δ/ντής της Α/θμιας Εκ/σης Πρέβεζας κ.Γιώργος Σαράφογλου, ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ. Ιωσήφ Σίσκας και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Ηπείρου κ. Αντιγόνη Φίλη.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: ΚΑΝΑΛΑΚΙ - Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα με τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8382437494188717711
item