Γιάννενα: Μάχη για δυο σε ΝΟΔΕ και ΔΗΜ.Τ.Ο

Γιάννενα: Μάχη για δυο σε ΝΟΔΕ και ΔΗΜ.Τ.Ο
Στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο) Ιωαννίνων εντοπίζεται το ενδιαφέρον των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ιωαννίνων την Κυριακή 13 Μαΐου, καθώς στις υπόλοιπες Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις κατατέθηκε μόνο μία υποψηφιότητα για πρόεδρο.
Για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες, αυτές του Κώστα Ζιάβρα και του Θεόδωρου Τζαρούχη, ενώ υποψήφιοι για τη διοικούσα είναι οι 
Νίκος Γιωτίτσας, Γιώργος Γκόλιας, Μαρίνα Καλιαμούρη, Αντωνία Κορτζή, Τάσος Κωτσίνας, Αλεξάνδρος Λάμπρου, Δημήτρης Ντόβας, Λεωνίδας Ρουμπάτης, Σοφία Σιμιτζή, Στέργιος Ταλάρης, Κώστας Τσαγκλής και Θωμάς Χαλκιάς, με τις τρεις γυναίκες να εκλέγονται λόγω ποσόστωσης.
Για τη θέση του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο Ιωαννίνων θα αναμετρηθούν ο σημερινός πρόεδρος Βασίλης Αϊβατίδης και ο Νίκος Κρικώνης, ενώ υποψήφιοι πρόεδροι στις επτά υπόλοιπες ΔΗΜ.Τ.Ο. είναι οι Θεόδωρος Βανάς (Β. Τζουμέρκων), Βασίλης Δήμος (Δωδώνης), Λευτέρης Γιώτης (Ζαγορίου), Νίκος Μπούτσικος (Ζίτσας), Ζώης Πανταζής (Κόνιτσας), Δημήτρης Τσομπίκος (Μετσόβου) και Κώστας Μυριούνης (Πωγωνίου). Υποψήφια μέλη για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ιωαννίνων είναι οι Λαμπρινή Βαρτζιώτη, Κώστας Γεωργιάδης, Αχιλλέας Γιωτίτσας, Θεόδωρος Διαμάντης, Θανάσης Μάμαλης, Κατερίνα Μυλωνά, Νίκος Σίντος, Έλενα Σταύρου, Δημήτρης Χατζής και Ευάγγελος Χρυσάφης.
Για τις θέσεις των υποψηφίων συνέδρων κατατέθηκαν 16 υποψηφιότητες, όσες είναι και οι θέσεις, κάτι που σημαίνει πως εκλέγονται στο σύνολό τους. Σύνεδροι, λοιπόν, στα δύο επόμενα τακτικά συνέδρια της ΝΔ, θα είναι οι εξής: Σάκης Βλέτσας, Σοφία Γκόγκου, Βασίλης Καλούδης, Γιάννης Κιτσάκης, Γιάννης Κίτσος, Αντωνία Κορτζή, Νίκος Κρικώνης, Αλέξανδρος Λάμπρου, Αλέξης Λέφας, Κώστας Λιόλιος, Νίκος Μπούτσικος, Φωτής Πανταζής, Ευδοκία Τζαρούχη-Πετράκη, Ελένη Σταμάτη, Θεόδωρος Τζαρούχης και Αριστέα Τζέρμπου.
Στο γεγονός πως δεν κατατέθηκε καμία ένσταση ως προς τις υποψηφιότητες στάθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) Ιωαννίνων Φίλιππος Ευαγγέλου, ευχαριστώντας θερμά για τη συνεργασία όλους τους υποψηφίους και ευχόμενος καλή επιτυχία. 
Παράλληλα, εκτίμησε πως η συμμετοχή είναι θα είναι μεγάλη στην εκλογική διαδικασία, καθώς έχουν εγγραφεί 2.200 μέλη περίπου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ τόνισε πως δε γίνονται πλέον εγγραφές, άρα όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί ήδη ως μέλη, δεν μπορούν να ψηφίσουν.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον μικρό αριθμό υποψηφιοτήτων, γεγονός που συνεπάγεται πως σε αρκετές περιπτώσεις δε θα χρειαστεί καν η εκλογική διαδικασία για να γνωρίζουμε τη σύνθεση των οργάνων, ο κ. Ευαγγέλου είπε πως η συμμετοχή είναι ίδια και μεγαλύτερη με αντίστοιχες διαδικασίες στο παρελθόν, ενώ επισήμανε πως οι υποψήφιοι κλήθηκαν να πληρώσουν και παράβολο, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πρότινος.

ΟΚΤΩ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Οκτώ εκλογικά κέντρα, ένα σε κάθε δήμο, θα λειτουργήσει η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 13 Μαΐου.
Για τις οκτώ Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων, εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην αίθουσα «Δωδώνη» στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου Du Lac, στο δημαρχείο Βορείων Τζουμέρκων (Πράμαντα), στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρυφοβού, στο δημαρχείο Ζαγορίου (Ασπράγγελοι), στο παλαιό δημαρχείο Ζίτσας (Ελεούσα), στο δημαρχείο Κόνιτσας, στο δημοτικό σχολείο Μετσόβου και στο παλαιό δημαρχείο Πωγωνίου (Καλπάκι).
Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Κάλεσμα στα μέλη της να δώσουν το παρών στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων, απευθύνει η ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. 
«Καλούμαστε να αποφασίσουμε πως θέλουμε τον χώρο μας, το σπίτι μας, πως θέλουμε την επόμενη μέρα για το κόμμα μας και κατ’ επέκταση για την πατρίδα μας. Η συμμετοχή μας θεωρείται δεδομένη και ενδεδειγμένη. 
Η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να μας βρει περισσότερο ενωμένους από ποτέ ενόψει των εθνικών εκλογών, που ακολουθούν. Πρέπει να μας βρει αρραγείς με κύριο στόχο και αυτοσκοπό τη νίκη. Ως ΟΝΝΕΔ, αγαπάμε την ευθύνη. 
Και η ευθύνη αυτή τη στιγμή είναι η συμμετοχή, η συνδιαμόρφωση, η ουσιαστική επιχειρηματολογία, αλλά κυρίως η ενότητα. Και η ενότητα πρέπει να είναι αυτονόητη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.
agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μάχη για δυο σε ΝΟΔΕ και ΔΗΜ.Τ.Ο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8272864076854421943
item