Πρέβεζα: Ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, για την εγγραφή

Πρέβεζα: Ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, για την εγγραφή
Με ανακοίνωσή του το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας κάνει γνωστό ότι ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2018 η υποβολή αιτήσεων μαθητών/μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχή του νομού για την εισαγωγή τους στην Α΄ τάξη Γυμνασίου.
Τις αιτήσεις θα προμηθευτούν οι γονείς-κηδεμόνες από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Για την εγγραφή, οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες, πρέπει όμως ο υποψήφιος μαθητής να αγαπά τη μουσική. 
Στις εισαγωγικές εξετάσεις που διενεργούνται από ειδική επιτροπή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αξιολογείται η μουσική αίσθηση και αντίληψη του κάθε υποψηφίου, καθώς και οι μουσικές δεξιότητές του. 
Τα θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είναι: Ρυθμός, ακουστική ικανότητα, φωνητική ικανότητα, διάκριση ηχοχρωμάτων. Το σχολείο ενημερώνει λεπτομερώς τους ενδιαφερομένους για τις εξετάσεις αυτές.
Η εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται: στην αξιόπιστη παροχή Γενικής Παιδείας ισότιμης απόλυτα με τα ημερήσια γυμνάσια και γενικά λύκεια της χώρας και στα μαθήματα Μουσικής παιδείας (Ευρωπαϊκή και Παραδοσιακή μουσική) τόσο θεωρητικά όσο και εκμάθησης αντίστοιχων μουσικών οργάνων.  
Οι μαθητές διδάσκονται επιπλέον Ιστορία της Τέχνης και Θέατρο, στα πλαίσια της ευρύτερης Αισθητικής Αγωγής.
Η φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο παρέχει πολύτιμα εφόδια και για τη συναισθηματική θωράκιση των μαθητών. Είναι διαπιστωμένο ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε ορχήστρες ή χορωδίες μαθαίνουν να πειθαρχούν, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά μειωμένη έως μηδαμινή η παραβατικότητα στα σχολεία αυτά.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας του, διακρίνονται για τις επιτυχίες τους τόσο στις Πανελλαδικές εξετάσεις (εισαγωγή  σε σχολές ΑΕΙ της πρώτης επιλογής τους, όπως Ιατρική, Νομική, Φιλοσοφική, Πολυτεχνείο, Παιδαγωγικές σχολές αλλά και στα τμήματα μουσικών σπουδών κ.λπ.), όσο και σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Συμμετέχουν επίσης και διακρίνονται  σε Πανελλήνια μουσικά φεστιβάλ όπως της Ξάνθης και της Καβάλας.
Στους μαθητές προσφέρεται δωρεάν ημερήσιο γεύμα και μεταφορά από το σπίτι τους στο σχολείο και αντίστροφα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας:  τις μέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου καθημερινά 8:00-14:00 τηλ. 2682029686
Διεύθυνση: Λεωφόρος Ιωαννίνων 210- Πρέβεζα
pamepreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, για την εγγραφή
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5071815598250030902
item