Το κοινωνικό πείραμα που σαρώνει: Πώς αισθάνεται μια γυναίκα όταν την παρενοχλούν στον δρόμο; Το κοινωνικό πείραμα που σαρώνει: Πώς αισθάνεται μια γυναίκα όταν την παρενοχλούν στον δρόμο; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το κοινωνικό πείραμα που σαρώνει: Πώς αισθάνεται μια γυναίκα όταν την παρενοχλούν στον δρόμο;

Το κοινωνικό πείραμα που σαρώνει: Πώς αισθάνεται μια γυναίκα όταν την παρενοχλούν στον δρόμο;
Πώς αισθάνεται μια γυναίκα όταν ακούει τα σεξιστικά σχόλια των ανδρών στον δρόμο; Όταν βιώνει την παρενόχληση στην πιο light ή την πιο ακραία εκδοχή της; 
Σίγουρα, τα θηλυκά γνωρίζουν καλά το συναίσθημα αυτό. Οι άνδρες, από τη μεριά τους, αγνοούν πόσο δυσάρεστη αίσθηση μπορούν να σου προκαλέσουν τα σχόλια ενός τρίτου, που σκοπό έχει να κάνει… επίδειξη ισχύος σε κάποιον που θεωρεί πιο «αδύναμο».
Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις Terra Lopez αποφάσισε να δώσει μια μικρή γεύση στα αρσενικά όσον αφορά στα όσα περνούν οι γυναίκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν το hardcore φλερτ των «θαυμαστών» του ωραίου φύλου.
Η ίδια, ζήτησε από γυναίκες που έχουν βιώσει τέτοια περιστατικά να της εξιστορήσουν όσα βίωσαν, ηχογραφώντας τες.
Στη συνέχεια, ζήτησε από άνδρες να διαβάσουν τα λόγια των συγκεκριμένων γυναικών σα να ήταν εκείνοι που βίωσαν από γυναίκες τη σεξουαλική παρενόχληση στον δρόμο.
Όλα αυτά για χάρη του project «This Is What It Feels Like» στο πλαίσιο του οποίου άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου προσκλήθηκαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μέσα στο οποίο κλήθηκαν να φορέσουν ακουστικά και να ακούσουν τα ηχογραφημένα μηνύματα… φλερτ που τόσες γυναίκες καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν.
Οι ατάκες «Φαίνεται ότι κάνεις καλό σεξ» και «Πού είναι το αγόρι σου;», είναι μόλις μερικές από εκείνες που ακούστηκαν, με την Lopez να τονίζει: «Ελπίζω οι άνδρες που τα ακούν όλα αυτά να καταλάβουν ότι θέλουμε να ξέρουν πώς είναι και πώς μας κάνουν να νιώθουμε. Θέλουμε να δούμε μια αλλαγή και να κάνουμε τη διαφορά».
Σίγουρα, πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα που κάθε γυναίκα επιβάλλεται να παρακολουθήσει…
Epirusblog Gr
5 of 5
Το κοινωνικό πείραμα που σαρώνει: Πώς αισθάνεται μια γυναίκα όταν την παρενοχλούν στον δρόμο;
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5266448002466144966
Σχόλια
item