Γιάννενα: Και τα μνημεία γίνονται στόχος των βανδάλων στα Γιάννενα

Γιάννενα: Και τα μνημεία γίνονται στόχος των βανδάλων στα Γιάννενα

Δεν έχουν τέλος τα φαινόμενα βανδαλισμού, ιδίως σε κεντρικά σημεία των Ιωαννίνων, εξαιτίας των οποίων η πόλη υποβαθμίζεται αισθητικά, ενώ οι επισκέπτες της αποκομίζουν αρνητικές εντυπώσεις, σε μία περίοδο μάλιστα που οι τοπικοί φορείς εντείνουν τις προσπάθειές τους για προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό. 

Οι κάθε είδους βάνδαλοι δεν περιορίζονται μόνο στη… διακόσμηση τοίχων και προσόψεων πολυκατοικιών και άλλων ιδιωτικών κτιρίων, αλλά φροντίζουν να αμαυρώσουν την εικόνα και αρκετών μνημείων που στολίζουν με την παρουσία τους τα Γιάννενα. 


Δυστυχώς, στη συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν περιλαμβάνονται μόνο νεαροί που εκτονώνουν τη δημιουργικότητά τους γράφοντας συνθήματα με σπρέι, αλλά και όσοι αναλαμβάνουν την προβολή πάσης φύσεως εκδηλώσεων, κολλώντας αφίσες παντού! 


Είναι εξάλλου η ανοχή της Δημοτικής Αρχής που επιτρέπει να «φουντώνουν» τέτοια φαινόμενα, ενώ η αμέλεια υπηρεσιών του Δήμου επιτείνει το πρόβλημα, κάνοντας ακόμα χειρότερα τα πράγματα. 


Ανέκαθεν «στόχος» 
«Θύμα» βανδαλισμών πέφτει διαρκώς, λόγω του κεντρικού σημείου στο οποίο βρίσκεται, η διατηρητέα είσοδος του αρχοντικού Ιωαννίδη στη συμβολή των οδών Μιχ. Αγγέλου και Χαρ. Τρικούπη, όπως επισημαίνουν σε πρόσφατη ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες».


Όπως γράφουν χαρακτηριστικά, «η μοναδική εναπομείνασα πύλη του παλιού αρχοντικού ήταν στόχος ρύπανσης και βανδαλισμών ανέκαθεν. Τώρα βλέπουμε αφίσες που εμπλέκουν και δημόσιους φορείς, κολλημένες με κόλλα πάνω σε ένα μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς που θα έπρεπε να προστατεύουν (Δήμος Ιωαννιτών, Πνευματικό Κέντρο).  


Πιο κει, απ’ τη μια μεριά υπάρχει μια παρατημένη πινακίδα και... γυμνό τοπίο. Από την άλλη αποχωρητήριο σκύλων. Η υπηρεσία πρασίνου πρέπει να καμαρώνει»!

Καταλήγοντας οι «Σκεπτόμενοι» σημειώνουν με έμφαση πως «πράγματα που είναι αυτονόητα και με τα οποία δεν θα έπρεπε πια να ασχολείται κανένας αφού θα είχαν λυθεί, μας κάνουν να ασχολούμαστε συνεχώς καθώς η πόλη που βρέθηκε ευνοημένη από φύση και ιστορία δεν μπορεί, από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, να πράξει ούτε τα… αυτονόητα».


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Και τα μνημεία γίνονται στόχος των βανδάλων στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3576578523804093363
item