Γιάννενα: Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Γιάννενα: Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Γιάννενα: Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στρεμμάτων - Αυστηρή προειδοποίηση με πολλούς αποδέκτες
Σε ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.
Σύμφωνα με τον διοικητή, δεν υπάρχουν ελλείψεις και όλα είναι έτοιμα ώστε εάν και εφόσον χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κάθε γεγονός και πρώτα από όλα τις φωτιές.
Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την
τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή
ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων πραγματοποιήθηκε άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης (1000- 1.500 στρεμμάτων), με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2018», σε δασική περιοχή της Τ.Κ. Γαρδικίου του.Δήμου Ζίτσας.
Άπαντες παρόντες
Στην άσκηση εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων συμμετείχαν με δυνάμεις η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ζίτσας, η 8 η Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ , η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β, η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου, η Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων, η ΔΕΔΔΗΕ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και οι εθελοντικές ομάδες της Γ.Γ.Π.Π.
Όπως δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής που μετρά κάποιους μήνες στην Ήπειρο, αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων.
«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε συμβάν», είπε ο κ. Γεωργακόπουλος που παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: «Θα εξαντλήσω κάθε αυστηρότητα στις πυρκαγιές που είναι σε δασικές περιοχές και πολλές φορές μπαίνουν ανθρώπους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία ή το κυνήγι» είπε ενώ αναφορικά με τα εναέρια μέσα, υποστήριξε ότι αυτό θα αποσαφηνιστεί το επόμενο διάστημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ
proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6979193019556801810
Σχόλια
item