Πρέβεζα: Μόνο πρωί πρέπει να αρρωσταίνουν στη Φιλιππιάδα! Πρέβεζα: Μόνο πρωί πρέπει να αρρωσταίνουν στη Φιλιππιάδα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Μόνο πρωί πρέπει να αρρωσταίνουν στη Φιλιππιάδα!

Πρέβεζα: Μόνο πρωί πρέπει να αρρωσταίνουν στη Φιλιππιάδα!

Οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για την ενίσχυση του Δημόσιου  συστήματος Υγείας, αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά άνευ αντικρίσματος. Την πραγματικότητα τη βιώνουν αφενός οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και αφετέρου οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας. 

Οι γιατροί, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), δεν έχουν πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο, κάνοντας παράλληλα  λόγο για «εγκατάλειψη και απομόνωση». 

Για το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, με  απόφαση  που δεν υπογράφει ο Ηπειρώτης Διοικητής Τάκης Νικολόπουλος, αλλά αντί αυτού ο Υποδιοικητής Δημήτριος Κωστακιώτης, αναστέλλεται η εφημέρευση του και πλέον θα λειτουργεί μόνο πρωί. Τις υπόλοιπες ώρες η περιοχή θα καλύπτεται από το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. 


Η απόφαση αυτή έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στην τοπική κοινωνία με το Δήμο Ζηρού να αποστέλλει υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας. Αφού σημειώνει ότι τα δύο Κέντρα Υγείας, καλύπτουν ανάγκες 20.000 περίπου κατοίκων και τους εκατοντάδες φιλοξενούμενους στα Κέντρο Προσφύγων Φιλιππιάδας, υπογραμμίζει: 


«Είναι προφανές κ. Υπουργέ, ότι με την απόφαση της 6ης ΥΠΕ τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των κατοίκων, των προσφύγων, των επισκεπτών και των τουριστών της περιοχής μας. Η διακομιδή στα νοσοκομεία είναι χρονοβόρα και δύσκολη καθώς απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά».
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μόνο πρωί πρέπει να αρρωσταίνουν στη Φιλιππιάδα!
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 8401181268995827472
Σχόλια
item