Άρτα: Στήριξη Της Καλλιέργειας Της Καστανιάς Στα Ορεινά Της Άρτας Άρτα: Στήριξη Της Καλλιέργειας Της Καστανιάς Στα Ορεινά Της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Στήριξη Της Καλλιέργειας Της Καστανιάς Στα Ορεινά Της Άρτας

Άρτα: Στήριξη Της Καλλιέργειας Της Καστανιάς Στα Ορεινά Της Άρτας

Διάλογος με φορείς και κατοίκους της Τ.Κ. Πιστιανών για τη Δημοτική Αρχή                            -Στήριξη της καλλιέργειας της καστανιάς στα ορεινά της Άρτας.

Στα Πιστιανά βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και μέλη της δημοτικής Αρχής, όπου συναντήθηκαν με το τοπικό συμβούλιο της περιοχής και εκπροσώπους φορέων, στα πλαίσια του διαλόγου με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ενημέρωση για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και για αυτά που προγραμματίζονται στην περιοχή, ενώ αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή σε κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα της Άρτας, καθώς και στην  ανάγκη της συνεργασίας με τους συμπολίτες για την επίτευξη αποτελεσμάτων και τη συνδιαμόρφωση της ατζέντας των ζητημάτων για κάθε περιοχή. Από την πλευρά τους οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για την άμεση ανταπόκριση στα ζητήματα που έχουν τεθεί.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι η ανάγκη να κατασκευαστεί η παράκαμψη Αμμοτόπου, καθώς και να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος επί της Ιόνιας Οδού στο ύψος του Αμμοτόπου, για να διευκολύνεται η πρόσβαση από και προς τον ορεινό όγκο, η βελτίωση της άρδευσης των κτημάτων, μιας και σε όλη την περιοχή ευδοκιμεί η καλλιέργεια της καστανιάς, αλλά και η παραγωγή τσίπουρου, η προστασία από την σφήκα της καστανιάς και τα αγριογούρουνα. 

Μέχρι σήμερα στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματίζονται εργασίες  καθημερινότητας, όπως για την αποκατάσταση της βατότητας σε δρόμους, τεχνικά έργα, χαλικοστρώσεις, κοπή βλάστησης, καθαρισμοί αυλάκων, κλαδεύσεις, εργασίες καθαριότητας και τοποθέτηση νέων κολώνων ηλεκτροφωτισμού.

Στη συνάντηση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Γιώργος Πανέτας, Κώστας Χαρακλιάς, Μιχάλης Βλάχος και Θεανώ Γραμματικού, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Κώστας Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Σφήκας, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Γιώργος Λιλής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πιστιανών Γιώργος Κοντός, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

epirus-tv-news.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Στήριξη Της Καλλιέργειας Της Καστανιάς Στα Ορεινά Της Άρτας
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 8881240945045236230
Σχόλια
item