Γιάννενα: Κάλεσμα προστασίας της δημόσιας περιουσίας Γιάννενα: Κάλεσμα προστασίας της δημόσιας περιουσίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κάλεσμα προστασίας της δημόσιας περιουσίας

Γιάννενα: Κάλεσμα προστασίας της δημόσιας περιουσίας

Με ένα μήνυμα προστασίας του δημόσιου χώρου συνοδεύτηκε η παρουσίαση του έργου αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του Πνευματικού Κέντρου, όπου στεγάζονται οι δομές του.

Ήδη, μετά την ανακατασκευή της σκηνής και την αναβάθμιση της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, ολοκληρώθηκε μια σειρά εργασιών στη Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, όπου βρέθηκαν χθες ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος.

Στο κτίριο, στο τρίτο διάζωμα του δημοτικού πάρκινγκ, αντικαταστάθηκε πλήρως η οροφή, ενώ πραγματοποιήθηκαν και άλλες αναγκαίες εργασίες στο εξωτερικό και στους εσωτερικούς χώρους. Είχε προηγηθεί, από την περασμένη χρονιά, μια σειρά ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εργασιών στο κτίριο, όπως και στα υπόλοιπα κτίρια του Πνευματικού Κέντρου.


«Ο πολιτισμός είναι σημαντική αξία στη ζωή μας, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ημέρες. Πολιτισμός, όμως, χωρίς υποδομές δε γίνεται. Η δημοτική αρχή υλοποιεί ένα στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση των κτιρίων του Πνευματικού Κέντρου και σήμερα, στη Σχολή Χορού, βλέπουμε τη δουλειά, που έχει γίνει για αναβάθμιση, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε από το κεντρικό κτίριο και θα τη συνεχίσουμε», σημείωσε ο δήμαρχος.


Όπως ανέφερε ο κ. Γκόγκος, σύντομα ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου, ενώ θα ακολουθήσουν το κτίριο της Φιλαρμονικής, του Εικαστικό Εργαστηρίου και του ΚΔΑΠ «Ρόδα», που βρίσκονται στον Κουραμπά. Το καλοκαίρι θα εκτελεστούν, επίσης, απαραίτητες εργασίες και στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του κεντρικού κτιρίου.


«Με όλες αυτές τις παρεμβάσεις και την αναβάθμιση των υποδομών νομίζω πως προσφέρεται η ευκαιρία για δημιουργία και πολιτισμό για όλους, για όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες, τις σημαντικές μετακλήσεις που κάνει το Πνευματικό Κέντρο, για όλους τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Γκόγκος.


Με αφορμή την ανακατασκευή και των ευπρεπισμό δημοτικών κτιρίων, ο δήμαρχος, για μια ακόμη φορά, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του απέναντι στα φαινόμενα βανδαλισμού, που λαμβάνουν χώρα, κάνοντας έκκληση σε όλους, πολίτες και φορείς, να προστατέψουν τη δημόσια περιουσία.


«Η αναγραφή συνθημάτων ή άλλων, ο βανδαλισμός των δημόσιων κτιρίων, θεωρώ ότι δεν είναι ούτε πολιτική, ούτε επαναστατική πράξη. 


Καλώ όλους τους πολίτες να προστατεύσουμε τον δημόσιο χώρο, όλους τους φορείς, τα κόμματα, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, ακόμα και τους αθλητικούς συλλόγους, με πρώτον απ’ όλους τον ΠΑΣ Γιάννινα, να καταγγείλουν ενεργά τον βανδαλισμό των δημόσιων χώρων, να τους προστατέψουν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες σε αυτή την κατεύθυνση.

Το αστικό περιβάλλον αναβαθμίζει το επίπεδο της ποιότητας ζωής και οφείλουμε όλοι να το προστατέψουμε», τόνισε.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κάλεσμα προστασίας της δημόσιας περιουσίας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5544472203180942441
Σχόλια
item