Κοντονής: Θα ήταν εχθρική ενέργεια να επέμβει η Τουρκία σε ξένο κράτος και να απαγάγει πολίτες Κοντονής: Θα ήταν εχθρική ενέργεια να επέμβει η Τουρκία σε ξένο κράτος και να απαγάγει πολίτες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κοντονής: Θα ήταν εχθρική ενέργεια να επέμβει η Τουρκία σε ξένο κράτος και να απαγάγει πολίτες

Κοντονής: Θα ήταν εχθρική ενέργεια να επέμβει η Τουρκία σε ξένο κράτος και να απαγάγει πολίτες
«Δεν διανοούμαι, δεν περνάει από το μυαλό μου ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, η οποία μόνο ως ακραία, επιθετική ενέργεια σε βάρος της χώρας μας θα μπορούσε να καταγραφεί», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, στα σενάρια περί απαγωγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Διότι να επέμβει ένα ξένο κράτος και να απαγάγει ανθρώπους, πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, αυτό το θεωρώ απαράδεκτο και όχι μόνο δεν δικαιολογείται, αλλά το θεωρώ ως μία εχθρική ενέργεια κατά της χώρας μας. Δεν πιστεύω ποτέ ότι το τουρκικό κράτος θα πράξει κατά αυτόν τον τρόπο για τους συγκεκριμένους Τούρκους πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Απάντησα σημείο προς σημείο στον Τούρκο ομόλογό μου και την επιστολή του και έθεσα στην κατακλείδα της επιστολής μου το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία χωρίς να έχει συνταχθεί κατηγορητήριο» δήλωσε, μιλώντας στον realfm.

«Η ελληνική δημοκρατία, το κράτος και η κυβέρνηση έχει κάνει τα απαραίτητα, ούτως ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για αυτούς τους ανθρώπους όσο βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια" συμπλήρωσε."

Απάντησα σημείο προς σημείο στον Τούρκο ομόλογό μου και την επιστολή του και έθεσα στην κατακλείδα της επιστολής μου το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία χωρίς να έχει συνταχθεί κατηγορητήριο. Υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση στο ζήτημα αυτό, ανεπίτρεπτη. 

Αδιανόητο για πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρατούνται για τέτοιο χρονικό διάστημα, να έχουν ελεχθεί τα πάντα και επειδή δεν υπάρχει επιβαρυντικό στοιχείο, να κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο», τόνισε.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κοντονής: Θα ήταν εχθρική ενέργεια να επέμβει η Τουρκία σε ξένο κράτος και να απαγάγει πολίτες
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3763214701888143928
Σχόλια
item