Γιάννενα: Πρώτο βήμα, ο καθαρισμός των οικοπέδων εντός οικισμών

Γιάννενα: Πρώτο βήμα, ο καθαρισμός των οικοπέδων εντός οικισμών

Πρακτικά ζητήματα  για  την πρόληψη και έγκαιρη  αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας. 

Το συμπέρασμα που βγήκε από τη συνεδρίαση, είναι ο  υψηλός βαθμός συνεργασίας καθώς και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του έκανε αποτίμηση της κατάστασης της χειμερινής περιόδου, εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ για την επικείμενη θερινή περίοδο, τόνισε πως «παρά τα μηδαμινά κονδύλια που έχουμε να διαχειριστούμε όλοι μας, καταφέραμε να ανταποκριθούμε αξιοπρεπέστατα στα περιστατικά της χειμερινής περιόδου και ελπίζω πως το ίδιο θα συμβεί και κατά τη θερινή περίοδο».


Σε άλλο σημείο της εισήγησής του αναφέρθηκε  στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος ώστε να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων που βρίσκονται εντός οικισμών για να προβούν στην αποψίλωση από τα χόρτα προκειμένου να μην αποτελούν πιθανές εστίες πυρκαγιών. 


Ζήτησε για το σκοπό αυτό, η πυροσβεστική υπηρεσία να συνδράμει με προσωπικό στην προσπάθεια των Προέδρων-Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου για την καταγραφή των εγκαταλειμμένων οικοπέδων. 

Επίσης, ενημέρωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε την παραχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου στον 2ο πυροσβεστικό σταθμό Ιωαννίνων και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουτσαρά για να συνδράμει στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στο έργο των πυροσβεστών.   

Την πολύ καλή συνεργασία που έχουν με το Δήμο εξήραν από την πλευρά τους ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Επιπυραγός Φώτης Δεληγιάννης και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σταθμού Βουτσαρά Ανδρέας Παπαζυγούρας και ευχαρίστησαν το Δήμαρχο που ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα τους.


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρώτο βήμα, ο καθαρισμός των οικοπέδων εντός οικισμών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2757825187886822091
item