Γιάννενα: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Γιάννενα: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδηλώσεις «Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», διοργανώνουν στα Γιάννενα ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών - Σπουδαστών Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Την Τετάρτη, 16 Μαΐου (ώρα 8.30 μ.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο Δ.Κ. Ανατολής θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ποντίων - 353.000 νεκροί... Ζητούν δικαίωση!!» από την Αικατερίνη Μπάκα, Φιλόλογο, Εκπαιδευτικό Δ/θμιας Εκπαίδευσης 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, Δρ Φιλοσοφίας Παν/μιου Ιωαννίνων.


Το Σάββατο, 19 Μαΐου και πάλι στο Πνευματικό Κέντρο Δ.Κ. Ανατολής (ώρα 8.30 μ.μ.) θα γίνει παρουσίαση κειμένων - μαρτυριών, μονόπρακτο από την Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου, και τραγούδι από τη χορωδία της Αδελφότητας Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου «ΑΝΑΣΠΑΛΤΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ» με τη μαέστρο Γωγώ Καρβούνη.


Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή, 20 Μαΐου με Θεία λειτουργία - δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Ανατολής (10 π.μ.), θα ακολουθήσει (10.45 π.μ.)  Επιμνημόσυνη δέηση - Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο «Αλησμόνητων Πατρίδων» (Οδός Ιωαννίνων, Ανατολή), ενώ η κεντρική ομιλία θα γίνει στις 11.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Δ.Κ. Ανατολής από τη συγγραφέα, Θεοδώρα Ιωαννίδου, με τίτλο: «Η θυσία του Ποντιακού Ελληνισμού». Την ομιλία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γεώργιος Γκόντζος.
Επίσης θα ακολουθήσει δεξίωση με ποντιακά εδέσματα από τα μέλη και φίλους των συλλόγων.

Δηλώσεις συμμετοχής για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα: Περιφέρεια Ηπείρου: 26510 87202 - Δήμος Ιωαννιτών: 26513 61110


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5450338227087283471
item