Στο Αμερικανικό Πεντάγωνο ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ …Τι ειπώθηκε για τη Βάση της Σούδας!

Στο Αμερικανικό Πεντάγωνο ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ …Τι ειπώθηκε για τη Βάση της Σούδας!
Την Τρίτη 1 Μαΐου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των ΗΠΑ, Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Joseph F. Dunford US Marine Corps.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Επίσης, έγινε επισκόπηση της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης και των τριών Κλάδων των ΕΔ, των ειδικών επιχειρήσεων καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών.
Παράλληλα, συζητήθηκαν προγράμματα εκσυγχρονισμού μονάδων ΕΔ αμοιβαίου ενδιαφέροντος .Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων:
Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Την σκοπιμότητα συνέχισης και γεωγραφικής διεύρυνσης της συμμαχικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.
Τη στρατηγική σημασία των υποδομών της  Ναυτικής και Αεροπορική Βάση της Σούδας.
Τις δυνατότητες του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στην θαλάσσια ασφάλεια επ’ ωφελεία τόσο κρατών μελών της συμμαχίας, όσο και τρίτων χωρών.
Τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο.
Κατά την παραμονή του στο Πεντάγωνο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Mr. Gregory M. Kausner, Deputy Director of the Defense Security Cooperation Agency, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στην δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας στον εξοπλιστικό τομέα.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Deputy Assistant Secretary of Defence for Europe and NATO, Mr. Thomas W. Goffus, με τον οποίον συζήτησε τη συνολική αμυντική συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο, υπό το πρίσμα των διαβουλεύσεων της 18ης Συνάντησης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας – ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 12 Απριλίου 2018, με εστίαση στην δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.
http://veteranos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Στο Αμερικανικό Πεντάγωνο ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ …Τι ειπώθηκε για τη Βάση της Σούδας!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3042138619740929347
item