Πρέβεζα: Αρχαία εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανέγερσης οικοδομής στο Κανάλι- Πρέβεζα: Αρχαία εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανέγερσης οικοδομής στο Κανάλι- | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Αρχαία εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανέγερσης οικοδομής στο Κανάλι-

Πρέβεζα: Αρχαία εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανέγερσης οικοδομής στο Κανάλι-
Την συνέχιση των εργασιών με την διατήρηση του ψηφιδωτού αποφάσισε η Αρχαιολογία Πρέβεζας.
Την κατάχωση αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανέγερσης διώροφης οικοδομής σε οικόπεδο του οικισμού Υγειονομικών στο Κανάλι Πρέβεζας αποφάσισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.
Τα ευρήματα -τα οποία ενδεχομένως να αποτελούν κατάλοιπα από την περίοδο ακμής της Νικόπολης- "αποτυπώνουν" ένα κτίριο ή μια κατοικία που βρισκόταν εκεί.
Η διαδικασία της κατάχωσης έχει ως σκοπό να διατηρηθούν τα ευρήματα προκειμένου να μελετηθούν σε επόμενη χρονική περίοδο.Η κατάχωση θα ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα: Αρχικά θα καλυφθούν όλα τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα με γεωύφασμα και στην συνέχεια θα ακολουθήσει
επίχωση με υλικό λατομείου 3Α πάχους τουλάχιστον 0,50 μ. και θα γίνει ελαφριά συμπύκνωση του επιχώματος.
Το ψηφιδωτό δάπεδο που εντοπίστηκε στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου δεν θα καταχωθεί και δεν θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου στο τμήμα αυτό, αλλά θα συνεχιστεί η ανασκαφή και η τελική αποκάλυψή του με έξοδα του ιδιοκτήτη, ώστε να αποφασιστεί ο οριστικός τρόπος προστασίας του ψηφιδωτού.
Στον χώρο επέκτασης της οικοδομής να πραγματοποιηθεί ανασκαφική έρευνα, η δαπάνη της οποίας θα καλυφθεί από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. 
Ο εντοπισμός αρχαιοτήτων στην παραλιακή ζώνη καθώς και σε άλλα σημεία της Δ.Ε Ζαλόγγου δεν είναι κάτι καινούριο, αφού ανάλογες ανακαλύψεις έχουν γίνει και στο παρελθόν αποδεικνύοντας την πλούσια ιστορία της περιοχής μας.

(Φωτο αρχειου)
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Αρχαία εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανέγερσης οικοδομής στο Κανάλι-
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 6489169443650809957
Σχόλια
item