Γιάννενα: «Εκτός ύλης», με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στο Πνευματικό Κέντρο Γιάννενα: «Εκτός ύλης», με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στο Πνευματικό Κέντρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Εκτός ύλης», με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στο Πνευματικό ΚέντροΓιάννενα: «Εκτός ύλης», με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στο Πνευματικό Κέντρο
Το έργο «Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ενώνει ηλικίες, καταρρίπτει στερεότυπα, δίνει το χέρι στους μεγάλους και κλείνει το μάτι στα παιδιά της Ελλάδας, που εν μέσω ηθικής και κοινωνικής κρίσης, σαν καιόμενοι φοίνικες περιμένουν να αναγεννηθούν.
Μέσα από την ομιλία παραίτησης ενός διεφθαρμένου μα σε κρίση συνείδησης υπουργού στη βουλή, τον οποίο ενσαρκώνει ο σπουδαίος ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παρόν και το μέλλον του, οδηγούμενος στο συμπέρασμα ότι η μόνη - αλλά όχι άπιαστη - ελπίδα και λύση για όλα μας τα προβλήματα ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα: 21.00.
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ προπώληση και 12 ευρώ στην είσοδο. Προπώληση: Ticketservices και στα και στα καταστήματα Public.
Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη (12 Ένορκοι). Ερμηνεία: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Μαζί του οι: Παύλος Λουτσίδης, Ελένη Θεοχάρη, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Τσούμπαρης, Τάσος Κονταράτος (διπλή διανομή)
Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα. Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περού. Σχεδιασμός φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης. Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη. Σκίτσο: Ιουλία Μακρή. Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής. Το κείμενο του βραβευμένου έργου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κριτική».
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Εκτός ύλης», με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στο Πνευματικό Κέντρο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6645915884474140541
Σχόλια
item