Άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης Άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης

Άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης
Μονάδα καταδρομών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, αναπτύχθηκε στα τέλη του 2017 στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη.
Αυτό έγινε προκειμένου να βοηθήσει το Ριάντ να εντοπίσει και να καταστρέψει τις αποθήκες όπου οι αντάρτες Χούθι φυλούν τους πυραύλους τους, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.
Από την έναρξη του πολέμου στην Υεμένη, πριν από τρία χρόνια, οι Χούθι έχουν πολλαπλασιάσει τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον σαουδαραβικών πόλεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και Ευρωπαίους διπλωμάτες, οι στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έφτασαν στη Σαουδική Αραβία τον Δεκέμβριο. 
Η ανάπτυξή τους σηματοδοτεί την αυξανόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει "τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο", όπως την χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ.
Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στο έδαφος της Υεμένης.
Τον Νοέμβριο του 2017 η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε, κοντά στο Ριάντ, έναν βαλλιστικό πύραυλο. Οι αντάρτες Χούθι επιβεβαίωσαν ότι εκτόξευσαν τον πύραυλο για να πλήξουν το αεροδρόμιο του βασιλείου που, με τη σειρά του, κατηγόρησε την Τεχεράνη ως υπεύθυνη για αυτήν την "άμεση επίθεση". Το Ιράν ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή του στην κρίση.

Epirusblog Gr
5 of 5
Άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2503342317528859845
Σχόλια
item