Ήπειρος: Δέσμευση για τον δρόμο από την Πλάκα στα Πράμαντα Ήπειρος: Δέσμευση για τον δρόμο από την Πλάκα στα Πράμαντα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Δέσμευση για τον δρόμο από την Πλάκα στα Πράμαντα

Ήπειρος: Δέσμευση για τον δρόμο από την Πλάκα στα Πράμαντα
Την ρητή δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών κ. Δέδε, ότι το υπουργείο θα αναλάβει την πλήρη ή τη μερική χρηματοδότηση της ανακατασκευής του οδικού άξονα από την Πλάκα μέχρι τα Πράμαντα, μετέφερε ο Δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων. 
Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση των δύο ανδρών, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με τον Γ. Δέδε να έχει εκφράσει πολλές φορές και στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων αλλά και στην Περιφέρεια Ηπείρου τη θετική διάθεση του υπουργείου για την στήριξη σε έργα υποδομών. 
Ένα βασικό ζητούμενο για τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων και τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί η σύνδεση της Ιόνιας Οδού στο ύψος του Τερόβου και στη συνέχεια η κατασκευή του οδικού άξονα μέχρι το Καλέντζι. 
Προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση του υφιστάμενου επαρχιακού δικτύου από την γέφυρα της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, με τον Γ. Δέδε να τονίζει πως το υπουργείο προτίθεται να χρηματοδοτήσει το έργο, στην περίπτωση που υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες. 
Έτσι, ο Γ. Σεντελές τόνισε πως θα προωθηθεί προς υπογραφή μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Β. Τζουμέρκων για να εκπονηθούν το συντομότερο οι μελέτες. 
«Το υπουργείο δεσμεύεται ότι θα χρηματοδοτήσει το σύνολο ή μέρος του έργου, ανάλογα με τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό», τόνισε ο κ. Σεντελές προσθέτοντας ότι για την περιοχή είναι εξαιρετικά σημαντική και η βελτίωση της 3ης Επαρχιακής Οδού, στο υπόλοιπο τμήμα της, που οδηγεί προς Συρράκο, Καλαρρύτες και Ματσούκι.
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Δέσμευση για τον δρόμο από την Πλάκα στα Πράμαντα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8513060597123641183
Σχόλια
item