Γιάννενα: Εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Ιωαννίνων

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων στο ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας και προσφέρει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες  ανεξαρτήτως ηλικίας, εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους ή ανέργους αρκεί να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου ή να έχουν τελειώσει το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. 

Το εσπερινό ωράριο του Σχολείου (18:45 – 22:05) προσφέρεται για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο. «Επιλέξτε τη φοίτησή σας στο Εσπερινό Λύκειο. Για να αποκτήσετε υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και περισσότερες γνώσεις. 

Για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και να διεκδικήσετε μία καλύτερη θέση εργασίας στο μέλλον.  Για να φοιτήσετε σ’ ένα φιλικό και ήσυχο σχολείο με μικρό αριθμό μαθητών (συνολικά και ανά τμήμα), στο οποίο διδάσκουν εκπαιδευτικοί με διάθεση να σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους στόχους σας», αναφέρεται σε ανακοίνωση. 

Οι απόφοιτοι του Εσπερινού Λυκείου, αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου, διεκδικούν Ευνοϊκή πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των ειδικών Πανελλαδικών των Εσπερινών Λυκείων (με πιο εύκολα θέματα και με λιγότερη ύλη σε σχέση με τα ημερήσια Λύκεια) σε ποσοστό πρόσβασης 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων. 

Στις Πανελλαδικές 2017, 27 μαθητές του σχολείου πέρασαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας. Μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ και να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 5 ήσε ΕΠΑΛ και να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4 ή 5. Εγγραφές από 14 έως 31 Μαΐου. 

Η φοίτηση είναι τριετής. Καθημερινά απογευματινές ώρες από 19:00 έως 22:00 στο χώρο του σχολείου  Ιστοσελίδα: http://lyk-esp-ioann.ioa.sch.gr  Τηλ.2651049136 και 6936685255.

ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7572084067192626382
item