Στην Χριστοδουλοπούλου δεν άρεσε το νομοσχέδιο Βίτσα για τους μετανάστες

Στην Χριστοδουλοπούλου δεν άρεσε το νομοσχέδιο Βίτσα για τους μετανάστες
Επικριτική στο νομοσχέδιο του Δημήτρη Βίτσα εμφανίστηκε στην τοποθέτηση της στη Βουλή η πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας ότι δεν είναι η καλύτερη εκδοχή στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.
«Δεν πιστεύω ότι το νομοσχέδιο είναι η καλύτερη δυνατή εκδοχή σε επίπεδο δικαιωμάτων προσφύγων μεταναστών και διεθνούς προστασίας και η καλύτερη δυνατή επιλογή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Είναι δικαίωμα του κάθε πρόσφυγα να έχει γρήγορη διαδικασία ασύλου».
Να έχει η Ευρώπη plan B
Μάλιστα η πρώην υπουργός ζήτησε να υπάρξει και plan B τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη για το θέμα του προσφυγικού.
«Πρέπει να συζητήσουμε εάν έχουμε plan B όχι σαν Ελλάδα αλλά σαν Ευρώπη. Η Ευρώπη βλέπουμε δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα . Στην Μεσόγειο μπήκανε το τετράμηνο 23.000 πρόσφυγες/μεταναστες , 6355 στην Ισπανία, 9.000 στην Ιταλία, 8500 στην Ελλάδα, ενώ είχαμε και 597 νεκρούς»
Υποκριτική η στάση της Νέας Δημοκρατίας.
Η κ. Χριστοδουλόπουλου επέκρινε και τη Νέα Δημοκρατία που ενισχύει τις κινητοποιήσεις τα νησιά αλλά την ίδια ώρα συμφωνεί και με τη διάταξη του νομοσχεδίου υπέρ του γεωγραφικό προσδιορισμό όσον αφορά την κίνηση των προσφύγων και των μεταναστών
«Είναι υποκρισία, από τη μια να στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στα νησιά από την άλλη να είμαστε υπέρ του γεωγραφικού περιορισμού. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους Μυτιληνιούς και να κλείνεις το μάτι στις κινητοποιήσεις που δεν είχαν καμία αποτελεσματικότητα. Δεν γίνεται να κλείνουν τα μαγαζιά και να ενώνεται το θέμα του ΦΠΑ με το προσφυγικό»
Να ενωθεί ο ευρωπαϊκός νότος
Η κ.Χριστοδουλόπουλου απευθυνόμενη στο Δημήτρη Βίτσα ανέφερε ότι η λύση είναι να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι και ο ευρωπαϊκός νότος να συνασπιστεί όπως έγινε και με τις χώρες του Βίζεγκραντ.
« Να χτυπήσουμε κι εμείς ένα χέρι στο τραπέζι , εχουμε την φτώχεια μας ,να έχουμε και το μεταναστευτικό;
Υπουργέ να πάρτε αποφάσεις εμείς και η Μάλτα, η Ιταλία, η Ισπανία να απαιτήσουμε εμείς από την Ευρώπη και όχι Ευρώπη από μας. Οπως ενώθηκε το Βίζενγκραντ και έκλεισε τα σύνορα να ενωθεί και ο Νότος και να απαιτήσει από την ΕΕ. Όσο δεν μοιράζονται οι πρόσφυγες στην Ευρώπη το θεμα δεν θα λυθεί , ή θα πνίγουμε ανθρώπους ή θα γίνουμε Ιορδανία. Θέλετε να διαλέξουμε τι θα κάνουμε; Περί αυτού πρόκειται.»
Δεν προσφέρεται το προσφυγικό για αντιπολίτευση
Η κ. Χριστοδουλόπουλου αναφέρθηκε και στις χθεσινές κινητοποιήσεις των πολιτών στην Μυτιλήνη λέγοντας πως όποιος χρησιμοποιεί το προσφυγικό για πολιτικούς λόγους τελικά βλάπτει τη χώρα
«Αν θεωρεί κάποιος ότι το να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό θα μπορέσει να βλάψει την κυβέρνηση κάνει λάθος διότι θα καταλάβει ότι έτσι βλάπτει τη χώρα»

epirusblog.gr
5 of 5
Στην Χριστοδουλοπούλου δεν άρεσε το νομοσχέδιο Βίτσα για τους μετανάστες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1537744670245360589
item