Γιάννενα: Σε «τροχιά» εκλογών το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Σε «τροχιά» εκλογών το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπό το νέο καθεστώς της κοινής πορείας με το ΤΕΙ Ηπείρου
Σε «τροχιά» εκλογών μπαίνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς αναμένεται η σχετική προκήρυξη από τις πρυτανικές αρχές.
Οι πρυτανικές εκλογές, που θα διενεργηθούν εντός του Ιουλίου, φαίνεται ότι θα διεξαχθούν υπό το νέο καθεστώς της κοινής πορείας του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ηπείρου, δίνοντας τη δυνατότητα και στα ακαδημαϊκά μέλη του ΤΕΙ να λάβουν μέρος στις εκλογές.
Τα νεότερα από το Σχέδιο Νόμου πάντως δεν προέκυψαν ούτε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες. Ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε τις πρυτανικές αρχές ότι εντός της εβδομάδας θα αποσταλεί το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Ηπείρου το οποίο θα τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση.
«Δεν υπάρχει καμία κωλυσιεργία από τα Ιδρύματα, αλλά είναι μία σύνθετη διαδικασία που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα», τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης.
Υποβλήθηκε η πρόταση για νέα φοιτητική εστία
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων γνωστοποίησε χθες ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν υποβάλλει στο ΠΔΕ του υπουργείου Παιδείας την πρόταση ένταξης της μελέτης κατασκευής της νέας φοιτητικής εστίας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.
Οι πρυτανικές αρχές θα επιδιώξουν τη διασφάλιση της χρηματοδότησης, κάτι που μπορεί όπως υποστηρίζουν πηγές να γίνει μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, χωρίς να έχει απορριφθεί η περίπτωση χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Η προώθηση του αιτήματος για νέα φοιτητική εστία, καθώς και άλλα ζητήματα όπως η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας θα αποτελέσουν αντικείμενα στα οποία θα επικεντρωθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που ανέλαβε τη διοργάνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων για τις 12 – 14 Ιουλίου στα Γιάννενα.
Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι άμεσα θα εκταμιευθούν 25 εκ. Ευρώ για τα πανεπιστήμια της χώρας, από το σύνολο των 34 εκ. Ευρώ για τα οποία είχε δεσμευθεί πριν από μερικούς μήνες.
Το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η εκταμίευση και του υπόλοιπου ποσού, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος κατανομής και τα ποσά που θα λάβει κάθε ακαδημαϊκό ίδρυμα.
Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε τη συνέχιση του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής και διδακτικής εμπειρίας το οποίο θα έχει νέα μορφή και κάθε διδάσκων θα μπορεί να διδάσκει μέχρι τρία γνωστικά αντικείμενα.
 proinanea.gr/
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε «τροχιά» εκλογών το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4387497644554271756
item