Γιούνκερ: Μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε Ελλάδα - Ιταλία για το προσφυγικό Γιούνκερ: Μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε Ελλάδα - Ιταλία για το προσφυγικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιούνκερ: Μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε Ελλάδα - Ιταλία για το προσφυγικό

Γιούνκερ: Μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε Ελλάδα - Ιταλία για το προσφυγικό

Την ανάγκη επίδειξης μεγαλύτερης αλληλεγγύης από τα κράτη μέλη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Ιταλία, για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε πως γνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από τη μια στιγμή στη άλλη και ότι οικοδομείται σταδιακά. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι κρίσεις αδυνατίζουν την ΕΕ και οδηγούν στην άνοδο των λαϊκισμών και των εθνικισμών.

Η αλληλεγγύη δεν αφορά μόνο το προσφυγικό, αλλά και την οικονομία, τόνισε επίσης ο κ. Γιούνκερ φέρνοντας ως παράδειγμα τόσο την οικονομική ενίσχυση των κρατών που προωθούν διαρθρωτικές οικονομικές αλλαγές, όσο και το απόθεμα που υπάρχει στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων και άπορο λεπτών καταστάσεων. 


Σημείωσε, επίσης, ως ένδειξη αλληλεγγύης τον διπλασιασμό των ποσών για το πρόγραμμα Έρασμος.

Αναφερόμενος τέλος στις αδυναμίες της ΕΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της ομοφωνίας στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων που αφορούν τόσο την εξωτερική όσο και τη φορολογική πολιτική.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιούνκερ: Μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε Ελλάδα - Ιταλία για το προσφυγικό
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3768702633074151226
Σχόλια
item