Ήπειρος: ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ήπειρος: ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝΉπειρος: ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Η Ιόνια Οδός είναι ο πρώτος αυτοκινητόδρομος της χώρας που εγκατέστησε Σταθμό Ταχυφόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων...

Αν και ολοκληρώνονται το προσεχές διάστημα τα ΣΕΑ κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, αυτή τη στιγμή λειτουργεί ΣΕΑ Φιλιππιάδας (στο ρεύμα προς Αντίρριο), και εκεί μπορεί κάποιος και να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες εστίασης αλλά και να ανεφοδιάσει το όχημά του με καύσιμα στο πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο μάλιστα διαθέτει και σταθμό ταχυφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η αντίστοιχη εγκατάσταση στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνσης προς Ιωάννινα πρόκειται να λειτουργήσει εντός Μαϊου.Στα υπόλοιπα, σε λειτουργία βρίσκονται οι χώροι εστίασης στα ΣΕΑ Ευηνοχωρίου, Επισκοπικού (και στις δύο κατευθύνσεις), ενώ πρόκειται να λειτουργήσει και ένας ακόμη στην περιοχή της Αμβρακίας (στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα).

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων και στα υπόλοιπα ΣΕΑ, οπότε ο οδηγός θα έχει την δυνατότητα περίπου ανά 50χλμ να σταματά για ανεφοδιασμό ή για τις υπηρεσίες εστίασης, ξεκούρασης και αναψυχής που διαθέτουν τα ΣΕΑ της Ιόνιας Οδού.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη της Ιόνιας Οδού στο "ypodomes.com', πρόκειται για την τελευταία γενιά φορτιστών που έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν στο 80% την μπαταρία ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου εντός μόλις 10 - 15 λεπτών.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς, να αφήσουν το όχημα τους να φορτίζει ενώ χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εστίασης του ΣΕΑ και σε ελάχιστο χρόνο να μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η λειτουργία και των υπόλοιπων Ταχυφορτιστών εκτιμάται ότι θα είναι δυνατή το καλοκαίρι.


Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5440709230830792843
Σχόλια
item