Γιάννενα: Στόχος η εξοικονόμηση 800.000 ευρώ ετησίως Γιάννενα: Στόχος η εξοικονόμηση 800.000 ευρώ ετησίως | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στόχος η εξοικονόμηση 800.000 ευρώ ετησίως

Γιάννενα: Στόχος η εξοικονόμηση 800.000 ευρώ ετησίως

Σε μια σειρά ενεργειών για τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης προχωρά η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με το μεγάλο στοίχημα να είναι η μετάβαση από το ακριβό πετρέλαιο στο φθηνότερο υγραέριο.

Σε μια προσπάθεια καλύτερης εποπτείας και διαχείρισης της κατανάλωσης του καυσίμου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, από τον Νοέμβριο του 2017, είναι το πρώτο νοσοκομείο της χώρας, που εγκατέστησε ψηφιακό σύστημα εισροών-εκροών στις δεξαμενές πετρελαίου. 

Σε συνέχεια αυτού του συστήματος, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η αντικατάσταση των παλαιού τύπου ατμολέβητων με νέους, σύγχρονους, υψηλής απόδοσης ατμολέβητες, που θα οδηγήσουν σε μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου και συγχρόνως σε μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. 


«Οι νέοι αυτοί ατμολέβητες έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας και με υγραέριο LPG, για την εγκατάσταση του οποίου γίνονται ήδη ενέργειες από το νοσοκομείο μας, μέσω της ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της περιφέρειας Ηπείρου, ώστε η λειτουργία με υγραέριο LPG να γίνει στο άμεσο μέλλον πραγματικότητα. 


Με την υλοποίηση και λειτουργία των νέων ατμολεβήτων με υγραέριο LPG θα υπάρξει ελαχιστοποίηση στη ρύπανση του περιβάλλοντος και συγχρόνων εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου μας ετησίως», σημειώνει ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Κώστας Χολέβας.

Η προσπάθεια για αλλαγή του τρόπου θέρμανσης του νοσοκομείου χρονολογείται εδώ και αρκετά χρόνια, όταν διοικητής ήταν ο Φώτης Βάββας. Με δεδομένο πως το κόστος θέρμανσης των κτιρίων ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ, αναζητήθηκε τρόπος για μείωσή του, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, που θα διατεθούν σε αγορές ιατροφαρμακευτικού υλικού.


Οι διαδικασίες προχώρησαν, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε, προέκυψε ανάδοχος, αλλά η σύμβαση τελικά δεν υπογράφηκε. 


Αυτή είναι η δεύτερη, λοιπόν, προσπάθεια, με τη σημερινή διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης κονδυλίων, 430.000 ευρώ περίπου, ώστε να προχωρήσει στην εγκατάσταση δύο δεξαμενών υγραερίου, συνολικής χωρητικότητας 200 κυβικών, και στα άλλα αναγκαία έργα, γεγονός που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 800.000 ευρώ ετησίως.

Η προσπάθεια εντοπίζεται στη χρηματοδότηση των έργων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με τη διοίκηση να έχει συμμάχους στην προσπάθεια τόσο την περιφέρεια Ηπείρου, όσο και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ξεκίνησε και πρόγραμμα ανακύκλωσης
Πρόγραμμα ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων στους χώρους του, ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στις εισόδους των κλινικών και σε διαδρόμους έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι συλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.


agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στόχος η εξοικονόμηση 800.000 ευρώ ετησίως
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5340380178043793938
Σχόλια
item