Γιάννενα: ΚΕΚ ΟΑΕΔ - Άνοιξε δρόμους για όλη τη χώρα η συνεργασία με την 5η ΕΜΑΚ Γιάννενα: ΚΕΚ ΟΑΕΔ - Άνοιξε δρόμους για όλη τη χώρα η συνεργασία με την 5η ΕΜΑΚ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΚΕΚ ΟΑΕΔ - Άνοιξε δρόμους για όλη τη χώρα η συνεργασία με την 5η ΕΜΑΚ

Γιάννενα:  ΚΕΚ ΟΑΕΔ - Άνοιξε δρόμους για όλη τη χώρα η συνεργασία με την 5η ΕΜΑΚ
Εξαιρετική και ιδιαίτερα αποτελεσματική αποδεικνύεται πως ήταν στην πράξη η συνεργασία ανάμεσα στο ΚΕΚ ΟΑΕΔ και την 5η ΕΜΑΚ που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με το πρώτο σεμινάριο διάσωσης σε ορμητικά νερά.
Η συνεργασία αυτή, δυο χρόνια μετά, αποδίδει συνεχώς καρπούς και μάλιστα, προσλαμβάνει πλέον ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού το σύνολο σχεδόν των ΕΜΑΚ σε όλη τη χώρα συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης, με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων να πραγματοποιεί τις επόμενες ημέρες το τρίτο πρόγραμμα εκπαίδευσης που αφορά διάσωση και διάσχιση φαραγγιών, για την ΕΜΑΚ και διάσωση σε ποτάμια και λίμνες για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ο διευθυντής του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων Αργύρης Κύρκος τόνισε πως η τοπική διεύθυνση σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής άνοιξαν δρόμους για όλη την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη φετινή χρονιά το ΚΕΚ Ιωαννίνων δέχθηκε αίτηση από την ΕΜΑΚ Κρήτης, να συμμετέχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Απόστολος Βασδέκης και ο διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ Ευάγγελος Μπαλατσός αναφέρθηκαν στη σημασία του εγχειρήματος, αφού εκείνο που προέχει είναι η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των πυροσβεστών, ώστε να αντιμετωπίζουν ειδικά συμβάντα.
Για την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης 50 υπάλληλοι και για την 5η ΕΜΑΚ 15 υπάλληλοι σε κάθε τμήμα αρχαρίων και αυτονόμων.
Ο πρωτογενής τομέας
Παράλληλα, το ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ, ανταποκρίθηκε με επιτυχία και στο αίτημα και τη συνεργασία που υλοποιήθηκε με την ΠΕΔ Ηπείρου και τους δήμους Κόνιτσας και Φιλιατών για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στον πρωτογενή τομέα.
Το εγχείρημα που υλοποιήθηκε την περασμένη χρονιά αποτέλεσε σύμφωνα με τον διευθυντή του ΚΕΚ Αργύρη Κύρκο ένα πρωτόγνωρο στοίχημα για την διεύθυνση, το οποίο όμως στέφθηκε με επιτυχία.
Πραγματοποιήθηκαν δύο προγράμματα εκπαίδευσης και σεμινάρια απόσταξης αρωματικών φυτών και η επιτυχία του εγχειρήματος αποδεικνύεται από το τελικό παραγόμενο προϊόν, όπως όμως και από τα αιτήματα από άλλους δήμους της Ηπείρου για την πραγματοποίηση αντίστοιχων σεμιναρίων.
«Τα ΚΕΚ λειτουργούν αυτόνομα ως προς την επιλογή του αντικειμένου με το οποίο θα ασχοληθούν. Η συνεργασία με την ΠΕΔ αποδείχθηκε επωφελής και εμείς έχουμε θέσει ως ΚΕΚ Ιωαννίνων στρατηγικό στόχο την προώθηση και στήριξη του πρωτογενούς τομέα», τόνισε ο κ. Κύρκος.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΚΕΚ ΟΑΕΔ - Άνοιξε δρόμους για όλη τη χώρα η συνεργασία με την 5η ΕΜΑΚ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3011875919482683166
Σχόλια
item