Θεσπρωτία: Ορεινή ύπαιθρος και παράλια προτιμήθηκαν την Πρωτομαγιά στη Θεσπρωτία (4 φωτό) Θεσπρωτία: Ορεινή ύπαιθρος και παράλια προτιμήθηκαν την Πρωτομαγιά στη Θεσπρωτία (4 φωτό) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ορεινή ύπαιθρος και παράλια προτιμήθηκαν την Πρωτομαγιά στη Θεσπρωτία (4 φωτό)

Θεσπρωτία: Ορεινή ύπαιθρος και παράλια προτιμήθηκαν την Πρωτομαγιά στη Θεσπρωτία (4 φωτό)
Στα ορεινά χωριά της υπαίθρου, αλλά και στα παράλια βρέθηκαν πολλά άτομα την Πρωτομαγιά στη Θεσπρωτία. 

Προς τα χωριά μετακινήθηκαν κυρίως οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, που πέρασαν στην ύπαιθρο την Πρωτομαγιά, ψήνοντας, τρώγωντας και πίνοντας, ενώ στη παράλια βρέθηκαν και Θεσπρωτοί, αλλά κυρίως Γιαννιώτες εκδρομείς. Σύμμαχος ήταν ο καλός καιρός, αλλά και η διάθεση των εκδρομέων, που δεν επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, αλλά τονώθηκε από την αναγεννημένη φύση.  

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Μπορεί για κάποιους η αργία της  Τρίτης να ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές, ωστόσο φορείς και συνδικάτα οργάνωσαν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς  στη Θεσπρωτία. 

Σε σχετικές ανακοινώσεις σημειωνόταν ότι «ο φετινός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους και σχεδόν όλη την κοινωνία σε εξαθλίωση από τις αδιέξοδες τροϊκανές πολιτικές» και απευθύνθηκε κάλεσμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

Σε δηλώσεις τους τοπικοί συνδικαλιστές τόνισαν ότι «διαδηλώνουμε ως εργάτες για να έχουμε αυτά που έχουμε χάσει και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας». 

Στο μεταξύ δεμένα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έμειναν την Τρίτη 1 Μαΐου, τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.  

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμάνιων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) ζητά την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων και των συνεπειών τους, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και παροχή αξιοπρεπών συντάξεων.

Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ορεινή ύπαιθρος και παράλια προτιμήθηκαν την Πρωτομαγιά στη Θεσπρωτία (4 φωτό)
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5843645177149579508
Σχόλια
item