Γιάννενα: Στα Γιάννενα το 38° Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο Γιάννενα: Στα Γιάννενα το 38° Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στα Γιάννενα το 38° Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Γιάννενα: Στα Γιάννενα το 38° Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο
Ενημέρωση και παρουσίαση των νεότερων δεδομένων
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων (Ο.Σ.Ι.) συνδιοργανώνει με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.) το 38° Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.
Πρόκειται για το κορυφαίο συνεδριακό οδοντιατρικό γεγονός της χώρας, καθώς υπολογίζεται πως πάνω από 1.500 Οδοντίατροι και οι συνοδοί, τους, θα επισκεφθούν την πόλη μας το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου.
«Με δεδομένη την ανά τριετία τέλεση του Π.Ο.Σ στην περιφέρεια της χώρας (εκτός Αθηνών-Θεσσαλονίκης), η ανάληψη της διοργάνωσης καθίσταται αυτόματα μία σημαντική και υπεύθυνη πρωτοβουλία για τον Ο.Σ.Ι. 
Για τους 350 περίπου Οδοντιάτρους της Ηπείρου, το συνέδριο θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία παρακολούθησης διαλέξεων στο υψηλότερο δυνατό επιστημονικό επίπεδο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κήττας, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων εκφράζοντας την ικανοποίηση για την διοργάνωση αυτού του ιατρικού συνεδρίου όπου αναμένεται να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία και φυσικά όλα τα νέα δεδομένα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κοσμάς Τολίδης Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής του ΑΠΘ και πρόεδρος του συνεδρίου αλλά και ο Ιωάννης Βούρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας και συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής.
Όπως ανέφεραν, το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα αποτελέσει μια γιορτή για την πόλη των Ιωαννίνων ενώ θα δώσει την δυνατότητα σε εκατοντάδες οδοντιάτρους να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις στον κλάδο τους.
Τόσο ο κ. Κήττας όσο και οι υπόλοιποι επικεφαλής της διοργάνωσης του συνεδρίου, κάλεσαν όλους τους φορείς να συμμετάσχουν.
«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση του συνεδρίου, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Δημοτική Αρχή, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο και άλλοι φορείς στήριξαν την προσπάθεια μας. 
Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε να συνεχίσουν μαζί μας μέχρι το τέλος της διοργάνωσης» σημείωσε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Τέλος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το 38° Π.Ο.Σ. αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου και της επιστημονικής επάρκειας της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. «Ελπίζουμε πως η θαυμαστή ηπειρώτικη φιλοξενία θα αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων και αναμνήσεων σε όσες και όσους τη δοκιμάσουν τον προσεχή Οκτώβρη» κατέληξαν.
Να ενταχτεί η οδοντιατρική μέριμνα στα ασφαλιστικά ταμεία
Μόνο εάν το κράτος αντιληφθεί την σημασία της οδοντιατρικής υγείας και μεριμνήσει ώστε να ενταχτούν στα ασφαλιστικά ταμεία, υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το τελικό κόστος για τον εκάστοτε ασθενή. 
Ο κ. Κήττας ερωτηθείς, ξεκαθάρισε ότι τόσο οι τεχνικές όσο και τα υλικά, είναι ιδιαίτερα ακριβά ώστε να επιτρέψουν στον οδοντίατρο να ρίξει τις τιμές και να μπορέσει να ανταποκριθεί ο ασθενής. Ερωτηθείς, υπογράμμισε ότι οι εκπτώσεις στην στοματική υγιεινή είναι …δύσκολες καθώς τόσο η συνεχής εκπαίδευση των οδοντιάτρων όσο και τα ίδια τα υλικά, κοστίζουν ακριβά.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ
proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα Γιάννενα το 38° Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8579411723592126399
Σχόλια
item