Γιάννενα: ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ισόβια κάθειρξη στον 34χρονο που τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του, με σκεπάρνι

Γιάννενα: ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ισόβια κάθειρξη στον 34χρονο που τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του, με σκεπάρνι
Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ιωαννίνων τον 34χρονο που τραυμάτισε θανάσιμα το βράδυ της 12ης Ιουνίου την 27χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους, στην Πέτρα Πρεβέζης, χτυπώντας τη με σκεπάρνι στο κεφάλι.
Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιωαννίνων με έξι χτυπήματα στο κεφάλι και τον αυχένα. Όμως λίγες ημέρες μετά, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε στα τραύματά της.
Ο 34χρονος σύζυγός της συνελήφθη την επομένη της πράξης του και μέχρι χθες ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου των Ιωαννίνων αναβίωσαν χθες μνήμες από την επίθεση του 34χρονου στη σύζυγό του, αλλά και από τον κοινό τους βίο, που χαρακτηριζόταν όπως επισήμαναν οι μάρτυρες από ένταση και συχνούς καυγάδες.
Ο δράστης στην απολογία του, επικαλέστηκε το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του, καθώς από το 2011 ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή για την ψυχική νόσο που αντιμετώπιζε, όπως σημείωσε όμως η σύζυγός του δεν του επέτρεπε να ακολουθεί την αγωγή.
Πάντως, εμφανίστηκε μετανιωμένος, χωρίς να μπορεί και ο ίδιος να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επιτέθηκε με αυτόν τον τρόπο στη σύζυγό του.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής ισόβιας κάθειρξης, που ακολούθησε και την αντίστοιχη πρόταση του Εισαγγελέα, ο 34χρονος οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές, με συγγενείς της άτυχης κοπέλας να επιχειρούν να προσεγγίσουν την κλούβα στην οποία βρισκόταν.
Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Χαράλαμπος Αποστολίδης τόνισε πως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών περί της ψυχικής νόσου που αντιμετώπιζε ο δράστης, όπως και το αίτημα να συνδεθεί ο θάνατος της 27χρονης με τη νοσηλεία της και όχι με την επίθεση σε βάρος της.
«Ήταν ένα απεχθές έγκλημα, με έξι χτυπήματα με σκεπάρνι στο πίσω μέρος του κεφαλιού μίας ανυποψίαστης κοπέλας, από έναν δράστη με βεβαρυμένο παρελθόν. 
Το μεγαλύτερο θύμα βέβαια εκτός από την 27χρονη είναι το παιδί τους, που ευτυχώς φρόντισαν οι γονείς της κοπέλας, να αναλάβουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια και προσπαθούν μέσα στη φτώχεια τους να το μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια, απαλύνοντας τον πόνο του», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 34χρονο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
proinanea.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ισόβια κάθειρξη στον 34χρονο που τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του, με σκεπάρνι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 582192204743143108
item