Πρέβεζα: Πορεία Ειρήνης στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου αύριο Κυριακή 13 Μαΐου

Πρέβεζα: Πορεία Ειρήνης στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου αύριο Κυριακή 13 Μαΐου
Πορεία Ειρήνης διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πρέβεζας ,Άρτας, και Αγρινίου και τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Λευκάδας-Βόνιτσας και Άρτας, την Κυριακή 13 Μαΐου, και ώρα 11 το πρωί στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου, καταδικάζοντας αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό. 

Καλώντας σε μαζική συμμετοχή τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής στην Πορεία Ειρήνης στη βάση του Ακτίου αλλά και στην πορεία που θα ακολουθήσει στους δρόμους της Λευκάδας στις 12.30 το μεσημέρι που γίνεται στο πλαίσιο Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

«Ο λαός μας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ενάντια σε κάθε εισβολέα και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμία ανοχή στην αστική τάξη και στην κυβέρνησή της που θα μπλέξουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 

Με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες»,αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση- κάλεσμα οι διοργανωτές.

Απαιτώντας μεταξύ άλλων:
•Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝατοϊκές αποστολές στο εξωτερικό.
•Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
•Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
•Να κλείσει η βάση του Ακτίου, της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
•Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
•Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πορεία Ειρήνης στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου αύριο Κυριακή 13 Μαΐου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1263958354851749101
item