Περιφορά Επιταφίου στο Πομακοχώρι Εχίνος της Ξάνθης (φωτό & video) Περιφορά Επιταφίου στο Πομακοχώρι Εχίνος της Ξάνθης (φωτό & video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Περιφορά Επιταφίου στο Πομακοχώρι Εχίνος της Ξάνθης (φωτό & video)

Περιφορά Επιταφίου στο Πομακοχώρι Εχίνος της Ξάνθης (φωτό & video)
Τελέστηκε και φέτος, τις απογευματινές ώρες της Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ η Ιερά Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου Θρήνου, στο πλαίσιο του Προγράμματος, «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια 2018», για τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων ,των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας στον Εχίνο.
Μέσα με μια κατανυκτική ατμόσφαιρα πιστοί κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν την Ιερά Ακολουθία όπου ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Βρένος, ενώ έψαλλε ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Λεωνίδας Βλασακούδης. Παρόντες στο εκκλησίασμα ήταν Διοικητές, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, ο Διοικητής, Αξιωματικού και άνδρες του Αστ. Τμήματος Εχίνου, προσωπικό του ΚΥ Εχίνου, στους οποίους προστέθηκαν και 70-80 άτομα, που προσήλθαν από την ΞΑΝΘΗ, αλλά και 4 από την ΚΟΜΟΤΗΝΗ!! (με 2 λεωφορεία και ΙΧΕ οχήματα), για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στους ακρίτες για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού τους Φρονήματος. 
Επακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου (για 6η συνεχή χρονιά, η πρώτη ήταν το 1965), ακολουθώντας πορεία: Αστ. Τμήμα -ΤΕ Εχίνου, Κέντρο Υγείας Εχίνου και επιστροφή στον Ιερό Ναό, ενώ η καμπάνα του Αγίου Γεωργίου χτυπούσε πένθιμα.
Κατά τη διάρκεια της Περιφοράς του Επιταφίου όσοι συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι βρέθηκαν στην πορεία του στάθηκαν ευλαβικά στην άκρη του δρόμου, παρακολουθώντας τη διέλευση της πομπής, ενώ πολλές γυναίκες του χωριού παρακολουθούσαν την Πομπή από τα μπαλκόνια, δείχνοντας έτσι ότι η διαφορετική μας Θρησκεία δεν αποτελεί εμπόδιο συνύπαρξης και επικοινωνίας με τους Μουσουλμάνους συμπατριώτες μας.
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Περιφορά Επιταφίου στο Πομακοχώρι Εχίνος της Ξάνθης (φωτό & video)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5126609039726406383
Σχόλια
item