Κέντρο πολιτισμού μπορούν να γίνουν τα Γιάννενα Κέντρο πολιτισμού μπορούν να γίνουν τα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κέντρο πολιτισμού μπορούν να γίνουν τα Γιάννενα

Κέντρο πολιτισμού μπορούν να γίνουν τα Γιάννενα
Η δημιουργία ενός Δικτύου των φορέων του πολιτισμού από ολόκληρη τη χώρα, με έδρα τα Ιωάννινα, είναι ένας από τους βασικούς στόχους της διεξαγωγής της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης που πραγματοποιείται από αύριο στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και φιλοξενία μίας εκδήλωσης πανελλαδικής εμβέλειας, που απευθύνεται στο σύνολο των Πνευματικών Κέντρων και των Πολιτιστικών Οργανισμών της χώρας που θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά στην διαδρομή τους.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να κινείται δυναμικά, ανοίγοντας δρόμους για την κοινωνία.
«Θεωρούμε ότι αποστολή μας είναι να λειτουργούμε καταλυτικά και να συν-διαμορφώνουμε το μέλλον που θέλουμε, αντί να παρακολουθούμε την ερήμην ημών υλοποίησή του.
Η πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου να πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά στα Γιάννενα πανελλήνια συνάντηση φορέων πολιτιστικής διαχείρισης, εκ των υστέρων φαντάζει σαν μια αυτονόητη κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια.
Κάτι που αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή και το Υπουργείο Πολιτισμού, που με ενθουσιασμό στηρίζει και ενισχύει την προσπάθειά μας», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.
Στη φιλοσοφία και το στόχο της συνάντησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΚΔΙ Κ. Γκόγκος.
«Επιδιώκουμε η συνάντηση να αποτελέσει μια ουσιαστική ευκαιρία επικοινωνίας, ενημέρωσης και συνεργιών μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, των πολιτιστικών φορέων της χώρας και των φορέων πολιτιστικής διαχείρισης των δήμων της χώρας μας.
Να υπάρξει ενημέρωση από φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα τους και να αποτελέσει αφετηρία για συνεργασίες, συνέργειες και έναρξη κοινών δράσεων και προγραμμάτων.
Να υπάρξει επικοινωνία με βασικούς εθνικούς φορείς πολιτισμού, που έχουν εκφράσει επιθυμία διεύρυνσης του πεδίου δράσης τους και στην περιφέρεια, ώστε να διευκολυνθεί ο σχεδιασμός τους».
Το πρόγραμμα
Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του υπ. Πολιτισμού, ενώ συνδιοργανωτής είναι και η ΠΕΔ Ηπείρου.
Στη συνάντηση ενδέχεται να παραστεί και η υπουργός Πολιτισμού κα Κονιόρδου, ενώ έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή περισσότερες από 40 πόλεις. Παράλληλα θα συμμετάσχουν μερικοί από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, όπως: η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Ελευσίνα ΠΠΕ 2021 και πολλοί άλλοι.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών της θα γίνει στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, στην αίθουσα «Δημ. Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία.
Αποκλειστικά για την πανελλήνια συνάντηση δημιουργήθηκε η μουσική παράσταση με τίτλο «From Roots to Stem». Είναι ένα split live performance μεταξύ της πιανίστριας και σολίστ Λενιώς Λιάτσου και της avant garde sound artist Λίας Δήμου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου, στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», με ελεύθερη είσοδο.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Κέντρο πολιτισμού μπορούν να γίνουν τα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7896071502928782964
Σχόλια
item