Γιάννενα: Οι παρεμβάσεις ωφέλησαν τους Λογγάδες Γιάννενα: Οι παρεμβάσεις ωφέλησαν τους Λογγάδες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οι παρεμβάσεις ωφέλησαν τους Λογγάδες

Γιάννενα: Οι παρεμβάσεις ωφέλησαν τους Λογγάδες
Λίγο διαφορετική, προς το καλύτερο μάλιστα, είναι η καθημερινότητα των κατοίκων των Λογγάδων, από αυτήν που περιμένει κάποιος να συναντήσει σε έναν οικισμό που ανήκει διοικητικά σε έναν αστικό δήμο. 
Οι Λογγάδες αποτελούν ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του λεκανοπεδίου, αφού η εγγύτητα της απόστασης από την πόλη βοηθά στη μόνιμη κατοικία. 
Επίσης όμως βοήθησαν οι παρεμβάσεις που έγιναν από τις προηγούμενες διοικήσεις, με τις κοινότητες ακόμη και έπειτα με το Δήμο Περάματος και οι οποίες συνεχίζονται με τους Λογγάδες να ανήκουν στο Δήμο Ιωαννιτών. 
Παρεμβάσεις που βελτίωσαν τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων, καθιστώντας το χωριό σε έναν ελκυστικό τόπο κατοικίας, αλλά και προορισμό αναψυχής. 
Τα προβλήματα δε λείπουν όπως τόνισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χρ. Παπαπέτρου, όμως αυτά περιορίζονται σε ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις σε ορισμένους δρόμους του εσωτερικού δικτύου. 
Από τα μεγαλύτερα πάντως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή είναι αυτό της αδυναμίας τους να καλλιεργήσουν περισσότερα από 700 στρέμματα στην παραλίμνια ζώνη, τα οποία σήμερα παραμένουν πλημμυρισμένα, λόγω της ανόδου της στάθμης της Παμβώτιδας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι παρεμβάσεις ωφέλησαν τους Λογγάδες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5981834314788866562
Σχόλια
item