Γιάννενα: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Προτάσεις των Επιμελητηρίων για τα Πνευματικά Δικαιώματα

Γιάννενα:  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Προτάσεις των Επιμελητηρίων για τα Πνευματικά Δικαιώματα
Το προνόμιο να ισχυρίζονται ότι ο αγώνας για την αλλαγή του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων ξεκίνησε από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από την Άρτα έχουν τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Ένας αγώνας που ξεκίνησε με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Επιμελητηρίων το 2013 από την Άρτα και ο οποίος δημιούργησε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την κατοχύρωση της πνευματικής ιδιοκτησίας στη χώρα.
Στα Γιάννενα βρέθηκε τη Δευτέρα, προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ο Στ. Μωραΐτης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης που είχε την ευθύνη της επιτροπής για λογαριασμό της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στον αγώνα για την έναρξη του εθνικού διαλόγου που έγινε το 2014.
Ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, με την δικαστική εξέλιξη να έχει φτάσει από τον Ιανουάριο του 2017 σε ένα πόρισμα – φωτιά των ορκωτών ελεγκτών για την ΑΕΠΙ, καθώς επίσης και στις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης για τα πνευματικά δικαιώματα.
Τον κ. Μωραΐτη προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Μήτσης, ενώ στο κοινό παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης που είναι η υποχρεωτική διαπραγμάτευση μεταξύ των χρηστών και των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, ο μηδενισμός του εισπρακτικού κόστους με την είσπραξη από τα Επιμελητήρια των συμφωνημένων αμοιβών και την απόδοσή τους αυθημερόν στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης.
Προτείνεται ακόμη το κόστος των πνευματικών δικαιωμάτων να μοιραστεί ανταποδοτικά στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Προτάσεις των Επιμελητηρίων για τα Πνευματικά Δικαιώματα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 182359743203407133
item