Πρέβεζα: Πανέτοιμη να τα σπάσει η Πρέβεζα! Πρέβεζα: Πανέτοιμη να τα σπάσει η Πρέβεζα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Πανέτοιμη να τα σπάσει η Πρέβεζα!

Πρέβεζα: Πανέτοιμη να τα σπάσει η Πρέβεζα!
Το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης θα ζωντανέψει και φέτος το πρωί του Μ.Σαββάτου, στην Πρέβεζα, όπου αμέτρητα πήλινα αντικείμενα θα σπάσουν στα πλακόστρωτα του ιστορικού κέντρου.

O Δήμος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου διοργανώνουν μια εντυπωσιακή γιορτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Μόλις η καμπάνα του Αγίου Χαραλάμπους σημάνει χαρμόσυνα την πρώτη Ανάσταση (περίπου στις 9.30 το πρωί) δεκάδες πήλινα αντικείμενα θα "σπάσουν" στο πλακόστρωτο , στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ζωής απέναντι στο θάνατο.
Το ξεχωριστό αυτό έθιμο θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους το νεανικό συγκρότημα "Κρόταλα" από την Άρτα και η Φιλαρμονική της Δ.Ε Λούρου, ενώ σε όλους θα προσφερθεί το παραδοσιακό σουτζούκι.
Tο ιδιαίτερο έθιμο αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες οι οποίοι και φέτος έχουν φτάσει στην περιοχή καθώς οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πανέτοιμη να τα σπάσει η Πρέβεζα!
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 2994275029363491862
Σχόλια
item