Κοτζιάς: «Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που μένουν προς συζήτηση» Κοτζιάς: «Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που μένουν προς συζήτηση» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κοτζιάς: «Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που μένουν προς συζήτηση»

Κοτζιάς: «Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που μένουν προς συζήτηση»
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στην Αχρίδα με τις δύο πλευρές να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό καθώς είναι προφανές ότι τα μεγάλα αγκάθια παραμένουν και το μεγάλο βήμα δεν έγινε.

«Τα πιο δύσκολα θέματα είναι αυτά που μένουν προς συζήτηση», είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις κοινές δηλώσεις του με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Κάναμε τα βήματα που μπορέσαμε να κάνουμε σήμερα, θετικά, και πάντα ελπίζουμε να κάνουμε εύκολα και τα δύσκολα και πιο μεγάλα θέματα. 

Τα προβλήματα τα μεγάλα και δύσκολα τα βρήκαμε μπροστά μας και ο Νικόλα και εγώ, προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που δημιουργήθηκαν άλλες εποχές από άλλους, αλλά αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς ενώ ευχαρίστησε τον «φίλο» του όπως είπε Νικολά για την εξαιρετική φιλοξενία.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Νικολά για την εξαιρετική φιλοξενία του γιατί κάθε φορά που συναντιόμαστε έχοντας να κουβεντιάσουμε δύσκολα θέματα, αποκτάμε και καλύτερη αλληλοκατανόηση. Θα συναντηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη στην τετραμερή διασυνοριακή στις 3-4 Μαϊου. 

Θέλω να ευχαριστήσω και τους διπλωμάτες των δύο κρατών που στο αντικείμενό τους έχουν κάνει σοβαρές προόδους. Οσο πιο κοντά ερχόμαστε και λύνουμε όλα τα ζητήματά μας, απομένουν όλο και λιγότερα θέματα για συζήτηση, αλλά αυτά είναι και τα πιο δύσκολα».

Από την πλευρά του ο Νικολά Ντιμιτρόμ δήλωσε: «Είχαμε πολύ ειλικρινείς συζητήσεις, συζητήσαμε για όλα τα ερωτήματα τα οποία εμπεριέχονται στο θέμα της ονομασίας, σε κάποια ερωτήματα υπάρχει πρόοδος, για ένα μέρος υπάρχουν ακόμα διαφορές. 

Συζητήσαμε για πρώτη φορά για το χρονικό πλαίσιο και για τα βήματα εφόσον προκύψει συμφωνία. Θα ενημερώσουμε τους πρωθυπουργούς μας, η διαδικασία συνεχίζεται.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κοτζιάς: «Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που μένουν προς συζήτηση»
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4400130012109633732
Σχόλια
item