Πρέβεζα: Επιτέλους θα βελτιωθούν παιδικές χαρές στο Δήμο Πρέβεζας μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – Προβληματισμός στο Καναλάκι Πρέβεζα: Επιτέλους θα βελτιωθούν παιδικές χαρές στο Δήμο Πρέβεζας μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – Προβληματισμός στο Καναλάκι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Επιτέλους θα βελτιωθούν παιδικές χαρές στο Δήμο Πρέβεζας μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – Προβληματισμός στο Καναλάκι

Πρέβεζα: Επιτέλους θα βελτιωθούν παιδικές χαρές στο Δήμο Πρέβεζας μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – Προβληματισμός στο Καναλάκι
Σας είχαμε ενημερώσει, για τις ευεργετικές διατάξεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του οποίου ο Δήμος Πρέβεζας και άλλοι Δήμοι της χώρας μπορούν να αντλήσουν χρήματα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών.
Ο Δήμος Πρέβεζας μπορεί να αντλήσει από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ μέχρι και 209.000 ευρώ.

Για το σκοπό αυτό στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το απόγευμα της Δευτέρας θα συζητηθεί το θέμα: “Υποβολή πρότασης από το Δήμο Πρέβεζας προκειμένου να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της Χώρας» προϋπολογισμού 246.760,00 € (με ΦΠΑ)”.
Το υπόλοιπο ποσό που θα απαιτηθεί θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου.

Προκειμένου ο Δήμος να υποβάλει πρόταση για την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών η υπ’ αριθμό 40 /2018 μελέτη με τίτλο: «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Πρέβεζας».

Συνοπτική περιγραφή μελέτης : Τα προς προμήθεια όργανα και δάπεδα θα τοποθετηθούν στις υφιστάμενες παιδικές χαρές Ωρωπού, Στεφάνης, Νέας Σινώπης, Αγ. Θωμά, Νικόπολης, Καστροσυκιάς, Νεοχωρίου και Εργατικών κατοικιών Αγ. Γεωργίου ενώ κάποια από αυτά θα αντικαταστήσουν φθαρμένα όργανα στις παιδικές χαρές Λευκαδίτικων, Πυροβολικού, Κηποθεάτρου και Ανθόκηπου. Θα γίνει επίσης προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων για το φωτισμό των παιδικών χαρών.

Συνοπτικά θα γίνει προμήθεια των παρακάτω οργάνων και εξοπλισμού:
 1. 7 τεμ. 2/θέσιων μεταλλικών κούνιων παίδων
 2. 8 τεμ. 2/ θέσιων μεταλλικών κούνιων νηπίων
 3. 3 τεμ. 4/ θέσιων μεταλλικών κούνιων παίδων
 4. 2 τεμ. 4/ θέσιων μεταλλικών κούνιων νηπίων
 5. 8 τεμ. μεταλλικές τραμπάλες δύο θέσεων
 6. 9 τεμ. ελατήρια ζωάκια
 7. 11 τεμ. σύνθετα όργανα
 8. 1.200 τμ δάπεδα ασφαλείας
 9. 64 τεμ. Πλήρης φωτιστικά σώματα
 10. 9 τεμ. Πίλλαρ
 11. 2 όργανα ΑΜΕΑ 
Στο Δήμο Πάργας
Σχετική συζήτηση έγινε πρόσφατα και στο δημοτικό συμβούλιο Πάργας, καθώς ο Δήμος δικαιούται από το πρόγραμμα 212.000 ευρώ, ωστόσο δεν έχει χωροθετημένες παιδικές χαρές. 

Ειδικά στην έδρα του Δήμου, το Καναλάκι, που κατοικεί και ο περισσότερες πληθυσμός του Δήμου με δεκάδες νέες οικογένειες με μικρά παιδιά, οι γονείς έκαναν μέχρι και συλλογή υπογραφών, επειδή αναγκάζονται να πηγαίνουν μέχρι το Γαρδίκι, όπου είναι άλλος Δήμος και άλλη περιφερειακή ενότητα.

Ο Δήμος βέβαια δεν έχει δημοτικό χώρο εντός του Καναλακίου, ικανό να δημιουργηθεί παιδικά χαρά και προσανατολίζεται να δημιουργήσει παιδική χαρά στη θέση Αγία Τριάδα, όπου θα κατασκευαστεί και το νέο κλειστό γυμναστήριο, ωστόσο και εκεί είναι ένας χώρος που οι γονείς χρειάζονται αυτοκίνητο για να μετακινηθούν.

Στην Πάργα υπάρχουν κάποιοι χώροι, που μπορεί να δημιουργηθεί μία καλή παιδική χαρά.

atpreveza.gr


Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Επιτέλους θα βελτιωθούν παιδικές χαρές στο Δήμο Πρέβεζας μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – Προβληματισμός στο Καναλάκι
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 8341202667615729405
Σχόλια
item