Ήγουμενίτσα: Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ήγουμενίτσα: Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η και τελευταία Δημόσια Διαβούλευση στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Το στρατηγικό αυτό σχέδιο που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών κινητικότητας – εναλλακτικής μετακίνησης στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε αυτήν με ορίζοντα 20ετίας, παρουσιάστηκε στην αίθουσα ΠΑΝΘΕΟΝ την Παρασκευή 20 Απριλίου παρουσία φορέων και πολιτών. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να ανταλλάξουν απόψεις και να κάνουν παρατηρήσεις επί των τελικών προτάσεων. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά: 

«Με το ΣΒΑΚ σχεδιάζουμε μια ανθρώπινη πόλη που έχει θετικό κοινωνικό πρόσημο, κάνει ποδήλατο και περπατά. 

Μια Ηγουμενίτσα στην οποία θα απολαμβάνουμε τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, θα μετακινούμαστε με άνεση εντός του αστικού ιστού, αλλά και σε κοντινές αποστάσεις. 

Ζητήματα όπως ήπια προσπελασιμότητα εντός του αστικού περιβάλλοντος, εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης με έμφαση στη χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας, το περπάτημα, το ποδήλατο και η αναβαθμισμένη ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, αποτελούν τους βασικούς στόχους που τίθενται στο σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας. 

Οι στόχοι του ΣΒΑΚ αποτελούν ουσιαστικά τις στρατηγικές μας επιλογές όχι μόνο ως Δημοτική Αρχή, αλλά και ως τοπική κοινωνία συνολικά. 

Αυτή την Ηγουμενίτσα επιθυμούμε σήμερα να διαμορφώσουμε, από αυτά τα χαρακτηριστικά εμπνεόμαστε και αυτά βάζουμε σήμερα σε τροχιά υλοποίησης».

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας



thespro.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3613817697090025187
item