Στροφή της ΝΔ στην οικονομία: Τι καταλογίζει στην κυβέρνηση

Στροφή της ΝΔ στην οικονομία: Τι καταλογίζει στην κυβέρνηση
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, χωρίς να κρύβει την ανησυχία της για τους χειρισμούς των δύο κυβερνητικών εταίρων, τους οποίους  χαρακτηρίζει επικίνδυνους.
Ωστόσο στην Πειραιώς έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στην οικονομία. Εκεί όπου οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν τις αυταπάτες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε τα στελέχη τους, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.  
«Τον Αύγουστο τελειώνουν οι δανειακές συμβάσεις, αλλά όχι και τα Μνημόνια. Ο κ. Τσίπρας, που δήθεν θα έδινε μάχη για να δοθούν χρήματα χωρίς μνημόνιο, τελικά κατόρθωσε να υπογραφεί μνημόνιο χωρίς να  δοθούν χρήματα», είναι το σχόλιο στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ.  
Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφίσει στη Βουλή οι κυβερνητικοί εταίροι το 2019 και το 2020 ακολουθεί η εφαρμογή επιπλέον μέτρων 5,2 δις ευρώ. Αφορούν νέες δραματικές μειώσεις συντάξεων και άλλη μια μείωση του αφορολόγητου που θα κοστίσει επιπλέον 600 ευρώ  για κάθε φορολογούμενο, ενώ για πρώτη φορά θα πληρώνουν φόρο και οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ.
Την ίδια ώρα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα και οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018. Με αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνεται, όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, για ακόμη μία φορά η άρνηση, η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Το πεδίο της πραγματικής οικονομίας είναι αυτό που θα κρίνει  εν πολλοίς και τις επερχόμενες εκλογές και στη ΝΔ ετοιμάζουν ήδη ένα μπαράζ, όχι μόνο κριτικής στις κυβερνητικές αποτυχίες, αλλά και προτάσεων, που θα αφορούν την ανακούφιση ασθενέστερων στρωμάτων που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική  και παρεμβάσεων σε κρίσιμα ζητήματα, όπως τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.
Στόχος είναι η αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος περί προστασίας των αδυνάτων καθώς όπως σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς η κυβέρνηση Τσίπρα στρέφεται με την πολιτική της εναντίον ανθρώπων, των οποίων έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα, οφείλουν μικρά ποσά και έχουν μπει στο στόχαστρο της εφορίας μέσω των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη προς την εφορία.
«Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που βγαίνει από τα Μνημόνια. Είναι μια Ελλάδα γονατισμένη και με χιλιάδες πολίτες στα όρια της απόγνωσης», σημείωνε στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο του κόμματος θα δίνει λύσεις σε μια σειρά από αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

epirusblog.gr
5 of 5
Στροφή της ΝΔ στην οικονομία: Τι καταλογίζει στην κυβέρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3406394563119860086
item