Πρέβεζα: Περιοδεία του Ν. Μωραΐτη στην Κρυοπηγή που επλήγη από κατολισθήσεις

Πρέβεζα: Περιοδεία του Ν. Μωραΐτη στην Κρυοπηγή που επλήγη από κατολισθήσεις
Σε συνέχεια της περιοδείας κλιμακίου της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ στην Κρυοπηγή που επλήγη από κατολισθήσεις, ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης επισκέφθηκε το χωριό όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και την Επιτροπή Αγώνα. 
Άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων και τις διεκδικήσεις τους με βάση το πρόβλημα που προέκυψε, συμμερίστηκε την απόγνωσή τους και τους υποσχέθηκε πως από πλευράς ΚΚΕ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση και οι φορείς για άμεση αποζημίωση, αλλά και τη διενέργεια μελετών του φαινομένου για να μην κινδυνέψουν στο μέλλον ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων για ένα φαινόμενο που δεν είναι καινούργιο, αλλά υπάρχει εδώ και χρόνια και οι φορείς κωφεύουν στις εκκλήσεις των κατοίκων.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ τους κατέστησε σαφές όμως πως ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση των ίδιων των κατοίκων από το δήμο και τους κρατικούς φορείς για αποζημιώσεις, μελέτες κλπ. και να μην αφήσουν τις διεκδικήσεις τους στα χέρια άλλων.
Να παλέψουν ώστε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει πως το χωριό πρέπει να ενταχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης για το εγκρίνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Να διεκδικήσουν να γίνουν μελέτες του φαινομένου και προτάσεις αποκατάστασης.
Από πλευράς ΚΚΕ το πρώτο βήμα έγινε με την κατάθεση Αναφοράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος προς τα αρμόδια υπουργεία, ενώ θα ακολουθήσει και η κατάθεση σχετικής Επερώτησης.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Περιοδεία του Ν. Μωραΐτη στην Κρυοπηγή που επλήγη από κατολισθήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5022763665478714941
item