Παππάς για τις καταγγελίες Κριμιζή: Πότε πρόλαβε να κρίνει τον Διαστημικό Οργανισμό; Παππάς για τις καταγγελίες Κριμιζή: Πότε πρόλαβε να κρίνει τον Διαστημικό Οργανισμό; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παππάς για τις καταγγελίες Κριμιζή: Πότε πρόλαβε να κρίνει τον Διαστημικό Οργανισμό;

Παππάς για τις καταγγελίες Κριμιζή: Πότε πρόλαβε να κρίνει τον Διαστημικό Οργανισμό;
Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς διαδέχεται τον Σταμάτη Κριμιζή, στη θέση του προέδρου του ΔΣ στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ευχαρίστησε μεν από καρδιάς τον κ. Κριμιζή- ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του αφήνοντας βαριές αιχμές- αλλά παράλληλα επισημαίνει ότι «προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».
«Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση.
Αναλυτικά:
«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Καθηγητή Σταμάτιο Κριμιζή για τη σύντομη παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.
Προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος.
Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.
Η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα.
Ανακοινώνεται ότι νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ενώ στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο Μηχανικός-Αεροναυπηγός και τέως Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης».

Epirusblog Gr
5 of 5
Παππάς για τις καταγγελίες Κριμιζή: Πότε πρόλαβε να κρίνει τον Διαστημικό Οργανισμό;
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3549706945309275581
Σχόλια
item