Γιάννενα: ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας στις ΤΟΜΥ Γιάννενα: ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας στις ΤΟΜΥ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας στις ΤΟΜΥ

Γιάννενα: ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας στις ΤΟΜΥ
Την Α’ ΤΟΜΥ Ιωαννίνων επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με τη συμμετοχή του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Χρήστου Μαντά. Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν ο γραμματέας της Ν.Ε. Άρης Σπέγγος, ο συντονιστής της ΟΜ Κέντρου Χρ. Κουλιάτσης και η αν. συντονίστρια Ελένη Κολοκούρη. Συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής», Κώστας Μπασιούκας.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΤΟΜΥ, η συντονίστρια ιατρός Αλίκη Πανίδη καθώς και η συντονίστρια της Β’ ΤΟΜΥ, ιατρός Λαμπρινή Τάτση.
Ο κ. Μαντάς αφού ευχαρίστησε τις συντονίστριες και το προσωπικό για την υποδοχή εξήγησε ότι η επίσκεψη έχει σαν στόχο να διαπιστώσουμε στην πράξη τη λειτουργία των ΤΟΜΥ, να δούμε τις δυνατότητές τους και κυρίως τις πρώτες διαπιστώσεις από τη λειτουργία τους.
Η προβολή των ΤΟΜΥ έχει μέγιστη σημασία για τη διεύρυνση του δημόσιου χώρου υγείας, όπως επίσης και η διευκρίνιση στερεότυπων που «παίζονται» ειδικά με τους χρόνιους πάσχοντες, ότι «δήθεν» πρέπει να επισκέπτονται τις ΤΟΜΥ ξανά και ξανά, ενώ το σωστό είναι μία φορά το χρόνο.
O κ. Μαντάς διευκρίνισε ότι το σύστημα παραπομπών θα λειτουργήσει ολοκληρωμένα από τις αρχές του 2019, προφανώς θα ισχύει η πρόσβαση στα Νοσοκομεία για τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, ενώ οι παραπομπές σε ειδικούς γιατρούς από τις ΤΟΜΥ θα έχουν προτεραιότητα.
Στη συνέχεια μίλησαν οι συντονίστριες των ΤΟΜΥ κ.κ. Πανίδη και Τάτση, αναφερόμενες η πρώτη στη δίμηνη και η δεύτερη στη 15νθήμερη εμπειρία τους. Όσο αφορά στις εγγραφές των δημοτών(για τους οποίους δεν υπάρχουν χωροταξικοί περιορισμοί) στην Α’ ΤΟΜΥ έχουν εγγραφεί έως τώρα πάνω από 800, ενώ στην Β πάνω από 160 .Το αξιοσημείωτο, ανέφεραν, είναι η επαναληψιμότητα των επισκέψεων των πολιτών, είτε αφορά στους ίδιους, είτε μέλη των οικογενειών τους.
Η ελεύθερη επιλογή ΤΟΜ.Υ και οικογενειακού γιατρού είναι η κοινή φιλοσοφία και αντίληψη του πρωτοβάθμιου τομέα υγείας συνέχισαν, αλλά πλην των οξέων περιστατικών πρέπει οπωσδήποτε να γίνει εγγραφή των πολιτών. 
Ακολούθως αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον ΟΚΠΑΠΑ καθώς και με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης του Νομού και στις ποικίλες δράσεις ενημέρωσης στις οποίες έχουν επιδοθεί και συνεχίζουν, είτε αφορά μαθητές, είτε ηλικιωμένους, είτε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού. Σημαντική, τόνισαν, είναι η επισκεψιμότητα από ανασφάλιστους συμπολίτες μας καθώς και της δωρεάν συνταγογράφησης που δικαιούνται.
Κλείνοντας ο κ. Μαντάς αφού ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά για την υποδοχή και την πολύπλευρη ενημέρωση, τόνισε ότι σήμερα «βλέπουμε να γίνεται πράξη ένα όραμα πολλών χρόνων για τη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία και περίθαλψη που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην προσφορά των υπηρεσιών από το επιστημονικά επαρκέστατο υγειονομικό προσωπικό, που λειτουργεί με προσανατολισμό στην παρέμβαση στη κοινότητα και την πρόληψη, με τη λειτουργία ολόκληρης της ομάδας των εργαζομένων».
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας στις ΤΟΜΥ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6966331724963430466
Σχόλια
item