Η Αρμενία τραγουδά στην Τουρκία: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά…» – Βίντεο

Η Αρμενία τραγουδά στην Τουρκία: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά…» – Βίντεο
Στο πλευρό της Ελλάδας η Αρμενία. Αφωνα έμειναν τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας όταν Αρμένιοι Ευέλπιδες τραγούδησαν στρατιωτικά εμβατήρια στα ελληνικά και ειδικά «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά (τραβά, τραβά) και ξανά προς τη δόξα τραβά».
Νωρίτερα η  μπάντα του στρατού της Αρμενίας  υποδέχτηκε την ελληνική αντιπροσωπεία  με τον …Ζορμπά.
Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει τέτοια θερμή υποδοχή. Σε μια χρονική περίοδο που οι σχέσεις τόσο της Αρμενίας όσο και της Ελλάδας έχουν χτυπήσει βαρομετρικό χαμηλό με την Τουρκία, το Γερεβάν επέλεξε να στείλει και αυτό με τη σειρά του μήνυμα στον κοινό εχθρό.
Είναι λυπηρό, που οι διαχρονικές ηγεσίες της Ελλάδας απαξίωσαν και δεν ανέπτυξαν σχέσεις με τους μεγάλους εχθρούς της Τουρκίας.
Αλλωστε τι θα ήταν μια Τουρκία χωρίς Αεροπορία και Ναυτικό…;
Μόνοι τους παραδέχτηκαν σήμερα ότι αν η Ρωσία δεν είχε επιτρέψει την πτήση τουρκικών μαχητικών, το Αφρίν δεν θα είχε καταληφθεί ποτέ.

Ολοι περιμένουν ήττα της Τουρκίας σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση για να «σκυλέψουν» το πτώμα της…
Δείτε τα Βίντεο
Αμέριστη συμπαράσταση βρήκε η Ελλάδα από τους παλαιούς Φίλους» τους Αρμένιους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς με τους «Τούρκους», Αζέρους που εποφθαλμιούν τα εδάφη του Ναγκόρνο/Καραμπάχ και ευρίσκονται συνεχώς σε εμπόλεμη κατάσταση.     
«Η Αρμενία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στο τουρκικό έδαφος λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στις 2 Μαρτίου και επιβαρύνονται εκτός όλων των άλλων  και με την κατηγορία της κατασκοπείας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Βιγκεν Σαρτζσιάν σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο παρουσία του Έλληνα ΥΠΑΜ κ.Π.Καμένου.
«Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια επίδειξη καλής θέλησης και αμοιβαίου σεβασμού μαζί με την  δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας ανάμεσα στις δύο πλευρές σε όλους τους τύπους σχέσεων. Υποστηρίζουμε την ελληνική πλευρά όμως σε αυτό το θέμα», αναφέρει στο ARMENPRESS ο Αρμένιος υπουργός.
Ο Vigen Sargsyan ενημέρωσε επίσης ότι συζήτησε με τoν Έλληνα ομόλογο του θέματα σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία. «Αμφισβήτησαν αδιαμφισβήτητα την πολιτική της χώρας αυτής να μιλάει στη γλώσσα των προϋποθέσεων ή των απειλών. Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσα τον συνάδελφό μου κ.Καμένο για τους λόγους τερματισμού της διαδικασίας επικύρωσης των αρμενικοτουρκικών πρωτοκόλλων που υπογράφηκαν το 2009 », τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδος και της Αρμενίας έχουν υπογράψει συμφωνία που αφορά την αμυντική  συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, κάτι που αποτελεί γενικώς πολύ  καλό νέο  ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Η Ελλάδα όπως και η Αρμενία ανήκουν ταυτόχρονα  θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, σε αυτό που ονομάζουμε «ορθόδοξο άξονα» ο οποίος τέμνει τα τουρκικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή .
Οι δύο χώρες διατηρούν σχέσεις με την ρωσική ομοσπονδία και με την Σερβία .
Η υλοποίηση αυτού του άξονα πάνω στον οποίο θα προστεθούν και άλλες χώρες , θα γίνει πραγματικότητα σε εύλογο χρονικό διάστημα , από τα ίδια τα γεγονότα τα οποία θα λάβουν  χώρα.
Είναι σημαντικό στις δύσκολες «ώρες»  που μας περιμένουν στο Αιγαίο, να έχουμε  κοντά μας  «φίλους» με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια θρησκεία , πολιτισμό και αξίες . 
Ο νοών…νοείτω.
Στις φωτογραφίες ο ΥΕΘΑ, Π.Καμμένος,με Αρμένιους στρατιωτικούς που σπούδασαν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Τους προσκάλεσε στην Ελλάδα ενόψει των εορτασμών για τα 190 χρόνια από την ίδρυση της ΣΣΕ.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Αρμενία τραγουδά στην Τουρκία: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά…» – Βίντεο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3268178599190672493
item